Annonce
Aarhus

Naboer om nye regler for støj i parker: Det er latterligt og alt for lidt

Problemet med højtsspillende soundbokse i Botanisk Have er langt fra løst med de nye regler med forbudstider, som borgmesteren og rådmanden har bestemt. Det mener flere naboer, avisen har talt med. Foto: Jens Thaysen
Naboer til Botanisk Have giver ikke meget for politikernes såkaldte løsning af problemet med højtspillende højttalere. - Det er latterligt, siger flere naboer.

AARHUS: - Jeg er rasende. Det er simpelthen latterligt at lave sådan nogle regler. Jeg kan ikke forstå, hvordan politikerne kan se sig selv i øjnene med det forslag, for vi får jo fortsat ingen ro som naboer.

Sådan lyder reaktionen fra Birgitte Brændgaard, der er en af flere naboer til Botanisk Have, som er meget generet af de næsten daglige fester i parken med høj musik fra de såkaldte soundbokse, der kan spille op til 126 dB.

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) og rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V), sendte tirsdag formiddag en pressemedddelelse ud, hvor de fortalte, at der kommer nye regler. De betyder, at der skal slukkes for alt elektrisk forstærket musik i Botanisk have og i Skanseparken senest kl. 20 på hverdage samt søn- og helligdage og kl. 22 på fredage og lørdage.

Annonce
Ifølge naboer til Botanisk Have, Inger Merete Bech (tv) og Birgitte Brændgaard er de nye regler fra borgmesteren og rådmanden ikke brugbare. Det vil ikke ændre på, at de føler sig terroriseret af støj. Her er de fotograferet tidligere på året. Foto: Søren Willumsen

- Så får vi jo fortsat ikke vores liv tilbage, for de unge kan feste og larme til ud på aftenen alle dage. Det betyder, at vi fortsat ikke kan sidde ude i egen have eller grille på terrassen uden at skulle høre på dunkende musik, siger Birgitte Brændgaard.

- Men I får ro om natten?

- Det tror jeg ikke på. Det kommer jo an på, om de unge overholder det, og om politiet skrider ind, siger Birgitte Brændgaard.

"En hån mod os"

Marie Larsen, 32 år og mor til to små børn, er helt enig:

- Det er en latterlig regel, som virker som en hån mod os, der er generet af støjen. Støjen starter ved 15-tiden og bygges op hen ad eftermiddagen og kører for fuld skrue ved 18-tiden og frem. Det vil sige, at os, der går hjemme med eller uden børn, arbejder hjemmefra eller kommer hjem fra arbejde for at slappe af og få ro i hovedet, skal høre på den larm. Det er fuldstændig sindssygt, at byrådet vil tillade det i et boligkvarter, siger Marie Larsen.


Men hvorfor er det os, der bor her, der skal flygte fra vores hjem?

Marie Larsen, nabo til Botanisk Have


Hun planlægger hver dag, hvordan hun kan flygte væk med sine børn, når festen starter hen på eftermiddagen. Enten på udflugter eller til venner. Og når hun vender hjem til spisetid, er larmen endnu højere.

- Men hvorfor er det os, der bor her, der skal flygte fra vores hjem?

Hun synes, det er fint, at politikerne vil forsøge at finde et kompromis.

- Jeg kan bare ikke se, hvor kompromisset er i en aftale, der fortsat tillader høj musik til kl. 20 på hverdage og kl. 22 fredag-lørdag. Det er jo nærmest at opfordre de unge til at larme til de tidspunkter, mener Marie Larsen.


Vi har for længst droppet at sidde ude i haven og at spise på terrassen, for det er ikke til at holde ud. Og vi kan ikke holde vinduerne åbne-.

Inger Merete Bech, nabo til Botanisk Have


Annonce

Kan ikke være i haven

En tredje nabo, Inger Merete Bech, er helt enig med de to øvrige:

- Problemet er, at festerne starter ud på eftermiddagen. Og hvad gør vi så i den tid? Den her løsning giver jo ikke naboerne fred hele eftermiddagen og til langt ud på aftenen. Vi har da også et liv. Men vi har for længst droppet at sidde ude i haven og at spise på terrassen, for det er ikke til at holde ud. Og vi kan ikke holde vinduerne åbne, siger hun.

Alle tre naboer fortæller samtidig, at den opfordring rådmand Bünyamin Simsek (V) er kommet med, om at de bare skal ringe til politiet hver gang, de er generet af støj, ikke virker.

Annonce

Venligt politi, men...

Politiet er som regel venlige, når de klager, siger de alle tre.

- Mandag, da der var virkelig høj musik igen, lød vagthavende helt træt, da jeg ringede kl. 16.30. Han svarede: "Det er eftermiddag - det kommer vi simpelthen ikke til at rykke ud til," fortæller Marie Larsen.

Alle tre er enige om, at det eneste, der for alvor vil virke, er et direkte forbud mod elektronisk forstærket lyd som soundbokse og lignende højttalere. Præcist som de har indført i Aalborg.

- Vi har ikke noget imod de unge, og de må hjertens gerne mødes i Botanisk have. Det er da ret hyggeligt. Men det skal være uden de soundbokse, som forpester det for alle og som bør forbydes i parken, mener Birgitte Brændgaard.


Den omtalte Marie Larsen er ikke beboerens rigtige navn, som er avisen bekendt. Vi har lovet hende anonymitet

Annonce
Aarhus For abonnenter

Tag bare hunden med selv om det er farligt: Minister afviser hundeforbud ved kvæg i nationalparkerne

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nu sker der noget: Kameraer i dødskryds på vej

Aarhus For abonnenter

Naboer om støj fra Botanisk Have: Nye regler blev brudt i weekenden

Aarhus

Frygter du den? Da Jerntæppet faldt, drog ulvene mod Jylland

Aarhus

Efter påkørsel af politibetjent: Sådan vil kommunen bremse vanvidskørsel på Silkeborgvej

Aarhus For abonnenter

Et hus, vi er stolte af. Nej! En voldtægt af byens skyline: Danmarks højeste skyskraber vedtaget efter ilter debat

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne

50 år: Arbejdshest repræsenterede Danmark ved fem slutrunder

Aarhus

Århusianske bilister bumpede afsted: Tankstation i kæmpebrøler

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Danmark For abonnenter

Efter 15 år i søgelyset: Berygtet omskæringslæge er sat ud af spil

Aarhus

Farvel til mundbindet: Halvanden uge efter er corona-tallene stadig i bund

Annonce