Annonce
Aarhus

Naboer opdagede kabeltyve på byggeplads: Var på vej af sted med kabler for 60.000 kroner

Politiet fandt seks kabeltromler uden for hegnet. Arkivfoto: Iris

Tre mænd blev natten til mandag anholdt, fordi de havde været på tyvetogt på en byggeplads i Hammel.

HAMMEL: Et par naboer sparede natten til mandag en byggeplads på Tagdækkervej i Hammel for en del penge i kabler. Klokken 2.33 ringede de nemlig til politiet, fordi de havde set et par mænd i arbejdstøj køre rundt i kvarteret i en varevogn og være meget interesserede i nogle af de andre adresser.

Den ene nabo forklarede, at han havde set mændene gennem sit vindue og var gået ud på vejen for at kigge efter dem. Her havde han se en anden nabo stå i sit vindue, og de to var blevet enige om at ringe efter politiet, inden de gik i retning af noget larm, der kom fra Tagdækkervej. Her overraskede de to mænd, som løb i hver deres retning.

Politiet kom til stedet kort tid efter, og på Anbækvej kom den ene af de to formodede gerningsmænd gående lige i armene på en kørende patrulje. Selvom den 39-årige spontant udbrød, at han ikke havde noget med varebilen at gøre, blev han alligevel anholdt og sigtet for tyveri. I nærheden af ham fandt betjentene desuden en knallert med trailer, der blandt andet indeholdt et koben, en boltsaks og elefanthue.

To andre mænd blev også anholdt, og det viste sig, at de tre mænd havde været på udkig efter kobberkabler fra en byggeplads i nærheden. Politiet fandt nemlig seks kabelruller uden for hegnet, og de tre mænd blev derfor sigtet for at have stjålet rullerne, som havde en værdi af cirka 60.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Annonce