Annonce
Aarhus

Naboprotester får afvist ny butik

Rådmanden lytter til massiv modstand i Højbjerg.

Det nytter at protestere og komme med argumenter, hvis man vil have ændret den kommunale planlægning.

Det er læren i Højbjerg, hvor naboernes massive protester mod en ny dagligvarebutik har gjort indtryk.

Over 200 beboere har protesteret i en forhøring om planen, og det har fået kommunens Planafdeling og rådmanden for Teknik og Miljø til at slå bak og give investoren afslag på at opføre en dagligvarebutik på hjørnet af Chr. X. Vej og Holmegårdsvej.

Annonce

»Det er bare dejligt, at kommune undtagelsevist lytter til beboerne,« kommenterer Ejner Ploug, der er nabo til den omtalte bebyggelse på Holmegårdsvej 195A.

Her ligger en tæppehandel og før den en bilforhandler.

Og det fik i februar projektudviklingsfirmaet Calum A/S fra Aalborg til at få øje på ejendom og grund som mål for en ny dagligvarebutik.

Måske anede forvaltningen den lokale modstand. I hvert fald sendte man i forsommeren et høringsmateriale ud til beboerne på vejen og fik som omtalt et massivt nej retur.

»Der er overhovedet ikke behov for et ny dagligvarebutik her i området. Vi har 8-10 butikker inden for 600-700 meters afstand, for eksempel Lidl, Fakta, Føtex, Rema1000 og Netto. Det er helt vildt at tillade endnu en butik her og så endda i et villaområde og børnekvarter. Holmegårdsvej er en stille vej, hvor vi frygter, der kommer langt mere trafik med endnu et supermarked,« sagde Ejner Ploug i juni.

Ifølge kommunens planafdeling skal der som udgangspunkt være en afstand på mindst 500 meter til øvrige butikker for at man kan tillade endnu en butik. Det var der på det omtalte hjørne. Men samtidig viste en analyse af detailhandelen, som blev udarbejdet i forbindelse Planstrategi 2008, at Holme-Højbjerg-Skåde ikke er underforsynet med dagligvarehandel ud fra forholdet mellem lokal omsætning og forbrug.

Calum prøvede undervejs at redde den ved at tilbyde at flytte butikken nærmere mod Chr. X's Vej, og ved at tilbyde et støjværn mod nærmeste nabo, men det hjalp ikke.

På baggrund af butiksundersøgelsen og den massive nabomodstand har kommunen altså valgt at afvise projektet.

Rådmand Kristian Würtz (S) trækker på smilebåndet over kommentaren, at kommunen »undtagelsesvist« lytter til beboerne.

»Vi lytter altid til beboerne. Og heldigvis er der da masser af sager, hvor vi også ændrer på forholdene på grund af kommentarene. Det har vi en god tradition for.«

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Ulykke i Odder skaber lange køer

Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce