Annonce
Sport

Nacho header Real Madrid på førsteplads med sen scoring

Juan Medina/Reuters
Real Madrid bevarede tålmodigheden og slap fra Valladolid med en 1-0-sejr efter et mål 12 minutter før tid.

Real Madrid var på vej mod pointtab sent søndag ude mod Valladolid i Primera Division, men så dukkede forsvarsspilleren Nacho Fernández op.

Efter 78 minutter var det Nacho, der steg til vejrs og headede bolden i mål, og så vandt Real opgøret 1-0, og højrebacken blev den helt store helt.

De tre point var kærkomne, for de betød, at Real Madrid spillede sig alene på førstepladsen foran rivalerne fra Barcelona.

Real Madrid har efter 21 spillerunder skrabet 46 point sammen, mens Barcelona er tre point efter.

Real Madrid har blot tabt en enkelt kamp i ligaen indtil nu i denne sæson, mens Barcelona er besejret fire gange.

Lørdag kom det seneste nederlag, da Valencia på eget græs vandt 2-0.

Nacho var med, da Daniel Carvajal, som normalt er førstevalg som højreback, var ude med karantæne.

Real Madrids defensive midtbanespiller Casemiro scorede to gange i den seneste runde, da Real slog Sevilla 2-1, og Casemiro var faktisk på pletten igen efter 12 minutter, men VAR annullerede scoringen for offside.

Valladolid viste sig i første halvleg at være en ganske hård nød at knække for Real Madrids stjernespillere, som altså måtte vente til 12 minutter før tid, før forløsningen indtraf.

Toni Kroos sendte bolden ind i feltet fra højre side, og her vred Nacho sig fri af sin markering og pandede bolden i mål til stor jubel.

Pione Sisto startede på banen for Celta Vigo og blev udskiftet efter en time i 0-0-opgøret hjemme mod Eibar.

Martin Braithwaite lod sig udskifte i sidste minut hos Leganes, som også spillede 0-0 i udekampen mod Atletico Madrid.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Danmark

Kristian Jensen bliver analytiker hos Avisen Danmark: Som ex-minister kan jeg sige tingene mere direkte

Annonce