Annonce
Sport

Nadal er klar til møde med landsmand i Australien

Hannah Mckay/Reuters
Rafael Nadal var kun kortvarigt i problemer mod Federico Delbonis og skal nu møde landsmand i tredje runde.

Den spanske tennisstjerne Rafael Nadal blev presset ud i en tiebreak i andet sæt, men var ellers ikke i problemer i anden runde af Australian Open.

Argentineren Federico Delbonis blev fejet af banen i Melbourne med cifrene 6-3, 7-6, 6-1, og Nadal er dermed klar til tredje runde af grand slam-turneringen, som han har vundet en enkelt gang.

Her møder han landsmanden Pablo Carreño Busta, der er seedet som nummer 27 i turneringen. Nadal er selv førsteseedet.

For at nå så langt skulle han i første omgang besejre verdens nummer 76, Delbonis.

Et enkelt servegennembrud i første sæt til stillingen 3-1 var nok for Nadal, som lukkede sættet på fjerde sætbold.

I andet sæt var Nadal nede 4-5 og 15-30, men spanieren strammede grebet, som han har for vane, og tvang sættet ud i en tiebreak.

Her fulgte Delbonis fint med, indtil Nadal med to point på stribe afgjorde sættet.

Gassen gik af ballonen for argentineren i tredje sæt, som med en varighed på 32 minutter var det korteste af de tre, og Nadal forlod banen uden at have afgivet en eneste breakbold.

- Det var en svær kamp. Jeg missede mange muligheder på breakbolde, men fandt en måde at vinde andet sæt alligevel, siger Nadal ifølge AFP.

- I tredje sæt var jeg mere afslappet, mere aggressiv og spillede bedre.

Rafael Nadal har mødt Pablo Carreño Busta fire gange og vundet alle fire. Det seneste møde mellem de to fandt sted i French Open i 2017, hvor Busta blev nødt til at trække sig i andet sæt.

Rafael Nadal har vundet 19 grand slam-titler, men kun én af dem i Australian Open. I 2019 nåede han finalen, som Novak Djokovic vandt i tre sæt.

Hjemmebanehåbet Nick Kyrgios gik torsdag videre til tredje runde med en sejr i fire sæt over franskmanden Gilles Simon. Han møder i tredje runde den 16.-seedede russer, Karen Khachanov.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus

Endnu en vej lukket af regnen: Vandet står højt på Nymarksvej

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce