Annonce
Aarhus

Narkokørsel på fars scooter: Sigtelserne regnede ned over ung knallertkører i Egå

En ung knallertkører tog flugten fra politiet fra Brovej op ad Egå Strandvej i Egå/Risskov, inden han blev fanget af patruljen. Foto: Google Streetview
To unge knallertførere forsøgte at stikke af fra politiet i det nordlige Aarhus, men den ene blev i stedet mødt af syv sigtelser.

AARHUS: En patrulje fra Østjyllands Politi blev mandag eftermiddag opmærksom på to knallerter, der kom kørende imod dem på Brovej i Egå/Risskov.

Da knallerterne/scooterne kørte forbi patruljebilen kort efter klokken 15, kunne betjentene se, at nummerpladen på den ene knallert var dækket til, og at den anden knallert slet ikke havde nogen nummerplade.

Derfor vendte patruljen om og kørte efter de to knallerter, der kørte i hver sin retning. Betjentene besluttede at fortsætte jagten af knallerten med den tildækkede nummerplade, og efter et par forsøg på at få føreren til at standse, overgav han sig til sidst på Egå Strandvej.

Den 16-årige fører identificerede sig med et midlertidigt kørekort. Ifølge politiet virkede han nervøs og påvirket, og han måtte også erkende, at han kort forinden havde røget en joint med sin kammerat, og at han var gået i panik, da han havde set politiet. Ved ransagning af knallerten fandt betjentene en klump hash og hashrygningsudstyr i hjelmrummet.

Annonce

Syv sigtelser

Den 16-årige dreng blev derfor anholdt og sigtet for besiddelse af narko, narkokørsel, kørsel på fortov, for at have undladt at holde til højre, for ikke at have efterkommet politiets anvisninger, for manglende tegngivning og for at have kørt med tildækket nummerplade.

Da betjentene fjernede tildækningen og tjekkede nummerpladen, viste det sig, at knallerten stod i førerens fars navn. Patruljen tog derfor den 16-årige med hjem til faren, der blev gjort bekendt med anledningen til politiets besøg, og betjentene orienterede efterfølgende også kommunen.

Politiet oplyser, at man ikke fik fat i den anden knallertkører.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus For abonnenter

Mads mistede sin lillebror til sjælden kræftsygdom: 'Jeg har aldrig oplevet noget, der var mere smertefuldt'

Aarhus For abonnenter

Søskende i skyggen: Børn med syge søskende føler sig overset af forældrene

Annonce