Annonce
Aarhus

Narkokørsel på fars scooter: Sigtelserne regnede ned over ung knallertkører i Egå

En ung knallertkører tog flugten fra politiet fra Brovej op ad Egå Strandvej i Egå/Risskov, inden han blev fanget af patruljen. Foto: Google Streetview
To unge knallertførere forsøgte at stikke af fra politiet i det nordlige Aarhus, men den ene blev i stedet mødt af syv sigtelser.

AARHUS: En patrulje fra Østjyllands Politi blev mandag eftermiddag opmærksom på to knallerter, der kom kørende imod dem på Brovej i Egå/Risskov.

Da knallerterne/scooterne kørte forbi patruljebilen kort efter klokken 15, kunne betjentene se, at nummerpladen på den ene knallert var dækket til, og at den anden knallert slet ikke havde nogen nummerplade.

Derfor vendte patruljen om og kørte efter de to knallerter, der kørte i hver sin retning. Betjentene besluttede at fortsætte jagten af knallerten med den tildækkede nummerplade, og efter et par forsøg på at få føreren til at standse, overgav han sig til sidst på Egå Strandvej.

Den 16-årige fører identificerede sig med et midlertidigt kørekort. Ifølge politiet virkede han nervøs og påvirket, og han måtte også erkende, at han kort forinden havde røget en joint med sin kammerat, og at han var gået i panik, da han havde set politiet. Ved ransagning af knallerten fandt betjentene en klump hash og hashrygningsudstyr i hjelmrummet.

Annonce

Syv sigtelser

Den 16-årige dreng blev derfor anholdt og sigtet for besiddelse af narko, narkokørsel, kørsel på fortov, for at have undladt at holde til højre, for ikke at have efterkommet politiets anvisninger, for manglende tegngivning og for at have kørt med tildækket nummerplade.

Da betjentene fjernede tildækningen og tjekkede nummerpladen, viste det sig, at knallerten stod i førerens fars navn. Patruljen tog derfor den 16-årige med hjem til faren, der blev gjort bekendt med anledningen til politiets besøg, og betjentene orienterede efterfølgende også kommunen.

Politiet oplyser, at man ikke fik fat i den anden knallertkører.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

Annonce