x
Annonce
112

Narkosagen fra Horsens

1. Aktionen

7. marts 2018 slog politiet i Danmark, Sverige, Holland og Spanien til i en nøje koordineret aktion efter en efterforskning, der startede i efteråret 2017.

Mindst 20 personer blev anholdt og sigtet for at være en del af en international narkoring. De fleste af de anholdte kom fra Horsens, mange af dem er i familie med hinanden på kryds og tværs.

36-årige Nico Konopka fra Horsens og en 25-årig mand, også fra Horsens, blev varetægtsfængslet in absentia og efterlyst internationalt.

I forbindelse med anholdelserne oplyste Særlig Efterforskning Vest (SEV), at man havde beslaglagt to ton hash, 11 kg kokain og flere millioner kroner i kontanter.

Annonce

2. Mange er dømt

Ved udgangen af 2018 var 15 af de anholdte dømt. I 2019 blev yderligere fire personer dømt.

En blev dømt for at opbevare 300 kg hash i et skur i baghaven. Nogle blev dømt for at have haft millioner af kroner i poser i sofaen derhjemme.

En fik dom for at flyve til Spanien med en million kroner i kontanter.

En leverede en pose med en million kroner til en svensk mand. Andre har hentet hash i Nordjylland og kørt den til Horsens.

En svensker blev dømt for - 14 gange - at have hentet i alt 34 millioner kroner i kontanter i Horsens. Pengene fik han overdraget i poser og tasker foran en lokal Nettoforretning i Horsens.

Nico Konopka og den 25-årige mand, der også er fængslet i Marokko, mistænkes for at være bagmænd i narkoringen. Nico Konopka nægter sig skyldig. Det er uvist, hvordan den 25-årige stiller sig.

3. En usædvanlig sag

Den daværende leder af SEV, Brian Voss Olsen, har tidligere betegnet narkosagen fra Horsens som usædvanlig.

- Vi mangler dem, der står i Marokko og plukker hashen, men ellers har vi fået optrevlet hele organisationen. Fra Spanien og hele vejen op til Danmark via Holland samt de under-organisationer, der er kommet til Horsens og har fået store mængder hash udleveret, som de har taget med hjem til de byer, de kommer fra, sagde han i et interview i Horsens Folkeblad 29. december 2018.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kæmpe tak til undervisere og ”forældre-tutorer” for den store indsats

Vores børn og unges trivsel og læring er vigtig. Også selvom vores hverdag er vendt på hovedet. Og vi endnu ikke ved, hvor længe nedlukningen kommer til at vare. Det er imponerende at se den enorme indsats, som de danske gymnasie- og skolelærere lægger for dagen i øjeblikket. Hvordan de engagerer børn og unge. Hvordan de skaber en så normal hverdag, som det overhovedet er muligt. I en unormal tid. På vores lokale gymnasium har lærerne været klar fra første dag. Med virtuel undervisning, virtuelt gruppearbejde og travle skoledage. Med undervisere, der er i hopla. Hvor der er plads til sjov. Alt imens de unge bliver udfordret af ny viden. Det er bare flot. Det samme hører jeg fra flere forældre til børn i fri- og folkeskoler. Der er fuld damp på. Lærerne knokler for at sikre, at børnenes hverdag kører. Selvfølgelig er der skønhedsfejl, plads til forbedring. Men fremfor alt er det utrolig positivt at se, hvordan teknologien bliver brugt. Hvordan alle kaster sig over de nye udfordringer. Men jeg taler også med forældre, der mildt sagt er presset af at være hjælpelærere mange timer hver dag. Samtidig med at de selv skal passe fuldtidsarbejde med opgaver, der skal løses. Virtuelle møder med kollegaer og kunder, der skal holdes. At den nye hverdag kan være svær at få til at gå op. Og det er der vel sådan set ikke noget at sige til. Alle løfter ekstra opgaver i denne tid. Vi må hjælpes ad. Vi må være klar til at trykke på PYT-knappen, de gange hvor vi eller andre ikke kommer i mål, som vi kunne ønske os. Det tror jeg såmænd også, at lærerne i den anden ende er klar over. Men lige nu, midt i den globale sundhedskrise, bør vi trods alt glæde os over, at mange skoler og gymnasier lykkes med at engagere børn, unge og forældre – i et stærkt og nødvendigt samarbejde. Det er sammenhold.

Aarhus

Så klappede fælden: Serie-svindler fanget efter forvirrende løgne i Aarhus

Aarhus

Øllet kunne alligevel blive billigere: Lørdag er de gyldne dråber gratis på Aarhus-værtshus

Annonce