Annonce
Debat

Nationalt Genom Center bør gå til Aarhus

I december sidste år blev Aarhus Universitetshospital kåret som Danmarks bedste hospital for niende gang i træk. Vi kan noget helt særligt, når det kommer til at lade forskning og sundhedsvæsen spille sammen. Netop derfor skal vi være proaktive i forhold til den endelige placering af det nye Nationale Genom Center. Ellers risikerer vi, at midlertidig bliver til permanent, og Region Midtjylland går glip af både faglig ekspertise og dygtige forskere til fordel for hovedstadsområdet.

Af den grund er det vigtigt, at vi i Region Midtjylland fortsætter med at gå forrest i kampen for at trække dygtige forskere og specialiserede centre til Vestdanmark. Det er en helt central forudsætning for at kunne sikre behandling af højeste kvalitet til alle patienter, hvilket er en af mine hjertesager.

Da Aarhus Universitetshospital blev udpeget til at huse det nye nationale Center for Partikelterapi, tog vi et vigtigt skridt på vejen. Socialdemokraterne i Region Midtjylland har sammen med det øvrige regionsråd og Aarhus Universitet medvirket til, at det center blev placeret i Aarhus. Her var hospitalets omfattende arbejde med kræftforskning uden tvivl en vigtig faktor, og på samme måde har Aarhus allerede et stærkt forskningsmiljø inden for dna-analyse. Den ekspertise vil være en klar fordel for et nybygget forskningscenter inden for genom-analyse og personlig medicin, og derfor bør det nye Nationale Genom Center placeres i Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Byrådsmedlem er 'stikker' på Aarhus Ø: - Jeg har aldrig mødt så megen taknemlighed

AGF

Få overblikket: Kom hele vejen rundt om AGFs sejr over Randers

Annonce