Annonce
Aarhus

Natteroderi på letbanen: Skinnerne spules rene

Der arbejdes på letbanen om natten. Foto: Aarhus Letbane

AARHUS/ODDER: Der kan forventes lidt støj omkring letbanesporene i den kommende nætter. Først skal skinnerne spules rene og bagefter skal der arbejdes i sporene.

Det oplyser Aarhus Letbane i pressemeddelelser

Aarhus Letbane kører i disse nætter med en skinnekørende lastbil, der spuler skinnerne rene for efterårsblade. Arbejdet kan medføre kortvarige støjgener for naboer til Letbanen. Årsagen til at skinnerne skal spules skyldes efteråret. For ned efterårets komme falder bladene af buske og træer og for at undgå glatte skinner kører en skinnekørende lastbil hver nat på Letbanens strækninger for at spule skinnerne rene.

Især strækningerne Assedrup-Malling og Tranbjerg-Viby på Odderbanen samt Nørreport-Ringvejen og Nehrus Allé-Universitetshospitalet på indre strækning i Aarhus vil være ramt.

Annonce

Arbejde i overkørsler

I næste uge skal der desuden udføres sporarbejde om natten.

På letbanestrækningen ud for Rådhusgade og Odder Å i Odder er planen at der skal arbejdes over to nætter mellem mandag 22. oktober og onsdag 24. oktober. Efterfølgende forventes arbejdet at foregå ved overkørslen ved Hørretvej i Mårslet over to nætter mellem onsdag 24. oktober og fredag 26. oktober.

Arbejdet kan forventes at medføre støjgener for de nærmeste naboer. Dels fra kørsel med en sporgående gravemaskine, dels fra aktiviteter som skæring, svejsning og slibning af skinner.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce