Annonce
Aarhus

Natur og Vejservice har kurs mod et større underskud

Aarhus Kommunes Natur og Vejservice med hovedkvarter på Edwin Rahrs Vej har været gennem en turbulent tid efter at sagen om skandalechef Claus Pedersens begyndte at rulle. Nu er den også gal med økonomien i det kommunale entreprenørfirma, der forventer et omsætningsfald på op imod 20 procent i 2017. Foto: Kim Haugaard

År 1 efter skandalechef Claus Pedersen tegner til at blive lidt af et økonomisk mareridt for kommunens entreprenørafdeling, der ser ud til at tabe 20 procent af sin omsætning og ende 2017 med et underskud på fire- fem mio. kr. Der er naturlige forklaringer på det dårlige resultat, understreger den nye chef.

Annonce

Kommunens entreprenørfirma, Natur og Vejservice, har været ude i et voldsomt stormvejr i forbindelse med hele skandalesagen omkring den nu bortviste og politianmeldte topchef, Claus Pedersen.

Nu oplever Natur og Vejservice også kraftig modvind rent økonomisk.

Regnskabet for første halvår af 2017 viser en stærkt faldende omsætning.

Det er for tidligt at sige, om det kommer til at koste job, men jeg forventer det ikke

Tyge Wanstrup, chef for Center for Byens Anvendelse
Centerchef Tyge Wanstrup understreger, at der er gode forklaringer på, at Natur og Vejservice mister op imod 40 mio. kr. i omsætning i år: En mild vinter uden sne og is, et tabt udbud af striber og skilte og færre anlægsopgaver i 2017, fordi der blev lavet ekstraordinært meget i 2016 for at gøre byen klart til kulturhovedstadsåret. Pressefoto
Annonce

Skandalesag har kostet minimalt

- Vi forventer, at omsætningen i hele 2017 kan falde med op til 40 millioner kroner. Det svarer til et omsætningsfald på 20 procent, siger Tyge Wanstrup, der har efterfulgt Claus Pedersen på posten som chef for Center for Byens Anvendelse, som Natur og Vejservice er en del af.

Som tingene ser ud nu, forventer han, at Natur og Vejservice kommer ud af 2017 med et underskud på fire-fem mio. kr., hvor 2016 endte med et overskud på i omegnen af fem mio. kr.

Tyge Wanstrup ser ikke nogen større sammenhæng mellem faldet i omsætning, underskud og oprydningen efter Claus Pedersen.

- Ikke udover at Natur og Vejservice har skullet betale for nogen af de undersøgelser, der er blevet lavet for at afdække, hvad der er foregået under den tidligere centerchefs ledelse, siger Tyge Wanstrup.

Annonce

Tre gode forklaringer

Derimod ser han særligt tre årsager til, at økonomien tegner så dystert.

- Vinteren har været meget mild. Det er godt for skatteyderne, men for Natur og Vejservice betyder det, at omsætningen ligger 10-12 millioner kroner under budgettet, fordi der ikke har skullet skovles sne og saltes ret meget, siger Tyge Wanstrup.

Hertil kommer, at Natur og Vejservise ikke vandt opgaven med at sætte skilte op og male striber på vejene, da det var i udbud. Den tabte opgave koster ifølge Tyge Wanstrup et omsætningstab på omkring 10 mio. kr.

- Resten skyldes først og fremmest, at der har været mindre anlægsarbejde i 2017, fordi der blev sat en masse i værk sidste år, for at byen kunne være klar til kulturhovedstadsåret, siger Tyge Wanstrup og fortsætter:

- Så der er gode forklaringer på den faldende omsætning. Den skyldes ikke strukturelle problemer.

Annonce

Ingen fyringer

Det store fald i omsætningen har endnu ikke kostet arbejdspladser.

- Det er for tidligt at sige, om det kommer til at koste job, men jeg forventer det ikke, siger Tyge Wanstrup.

Han oplyser, at man i stedet har skruet kraftigt ned for brugen af private firmaer som underentreprenører på arbejder, som Natur og Vejservice selv har vundet i udbud.

Annonce

Ændringer i ledelsen

I kølvandet på kulegravningen af Natur og Vejservice efter at Claus Pedersen blev afskediget for snart et år siden, er der nu ved at blive lavet større ændringer i organisationen.

Dels skal der ansættes to afdelingsledere med ansvar for henholdsvis tilbudsgivning og ressourcer. Dels skal formændene for de forskellige sjak nu have ledelsesansvar, og jobbene som formænd skal derfor besættes på ny. Tyge Wanstrup forventer at have organisationen på plads i løbet af oktober.

Ender Natur og Vejservice så med en større ledergruppe, end der er i dag?

- Jeg kan endnu ikke sige præcist, hvor stor ledergruppen bliver, men jeg kan sige, at vi ikke sigter efter andet end at få det nødvendige og tilstrækkelige lederlag, siger Tyge Wanstrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Handelsgymnasium i Viby sender 1.100 elever hjem: Coronasmitte lukker endnu et uddannelsessted i Aarhus

Aarhus

Coronasmitte: Marselisborg Gymnasium sender alle elever hjem resten af ugen

Annonce