Annonce
Debat

Naturbetjent i alle politikredse

Både af hensyn til mennesker, dyr og planter er det vigtigt, at vi sikrer, at vores natur- og miljølovgivning bliver overholdt. Derfor foreslår Alternativet, at man indfører en naturfaglig specialanklager i alle politikredse - en slags naturbetjent.

Flere og flere plante- og dyrearter er på tilbagegang i den danske natur. Det er derfor vigtigere end nogensinde før, at vi tager ansvar og viser mod til at prioritere naturen, både politisk og økonomisk. Vi skal stoppe tabet af biodiversitet nu og sikre de danske bestande, som fremtidens natur bestå af og bygge videre på.

Natur- og miljøkriminalitet svækker vores livsgrundlag og rammer vores fælles goder. Derfor har bl.a. EU en målsætning om at stoppe tabet af biodiversitet inden 2020, hvilket vi også i FN-regi har forpligtiget os til at efterleve.

Annonce

Lige nu håndterer politiet mindre natur- og miljøsager ved såkaldte særlovsenheder. Men kun der, hvor de er etableret. Lige nu har Danmark kun enheder med særlige kompetencer inden for natur og miljø i tre af landets 12 politikredse, og der er mangel på specialviden på området. I de politikredse, hvor der ikke er en sådan enhed, ender komplicerede sager om kriminalitet mod natur- og miljø i glemmekassen.

En natur- og miljøfaglig specialanklager, en naturbetjent, eller politifolk med særlige kompetencer inden for natur- og miljøkriminalitet skal også tage særlige biodiversitetshensyn i behandlingen af miljøkriminalitet.

Vi kan hente inspiration hos vores naboland, Norge, som allerede prioriterer miljølovgivning meget højt med deres nationale specialenhed, Økokrim.

Helt konkret skal specialanklageren i hver politikreds have mandat og kompetencer til at håndtere sager, som omhandler miljø- og naturbeskyttelsesloven, landzoneadministrationen og internationale forpligtelser og målsætninger.

Overgreb mod vores fælles natur kan have meget store konsekvenser. Derfor håber jeg, at forslaget vil vinde bred opbakning.

(Forkortet, red.)

Annonce
Aarhus For abonnenter

Afgørelse: Der kommer ikke hegn og kreaturer i Marselisskoven - men de kommer til gengæld andre steder

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 370 nye coronatilfælde - antal indlagte falder med en

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Kæmpe læk af personnumre i Aarhus: Lange lister med fortrolige cpr-numre lå på kommunal hjemmeside

Aarhus For abonnenter

Bekymret familiefar kæmper for at få vished: Har mine børn leget i giftigt brandskum og taget skade af det?

Østjylland

Tilhængere af Kattegat-forbindelsen får mere modstand: Politikere fra Odder, Samsø og Kalundborg stifter en ny Kattegatkomite for at stoppe bro

AARHUS

Den store forvandling: Grønt lys til kæmpebyggerier på villavej i Risskov

Kultur

Badehotellet-stjerne smed ti kilo: Det har ændret mit liv

Kultur For abonnenter

Århusianske Iomfro er Spot-debutant og efterspurgt af kronprinsparret: - Det er virkelig dejligt, at folk ser en kvalitet i det, jeg laver

Debat

Kristendemokraterne er tilfredse, men der er stadig noget at kæmpe for: Det, der ikke er svært, skal være nært

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Værtspar sælger hjertebarn: Restaurant- og festperle ved Brabrandsøens bredder til salg

Erhverv

Droppede drømmejobbet og levede for 1800 kroner om måneden: Bo trak stikket og begyndte at brygge

Debat For abonnenter

Skal børnene betale prisen for ligestilling?

Aarhus For abonnenter

Midt om natten låste tyv sig ind til 89-årig dame med hjemmeplejens kode: - Jeg blev så chokeret, at jeg næsten ikke kunne få luft

Sport

Efter dramatisk afslutning i Italien: Bears' Champions League-sæson er allerede slut

Annonce