Annonce
Indland

Naturens Dag trak 65.000 mennesker ud i naturen søndag

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Danmarks Naturfredningsforening håber, at deltagende i Naturens Dag er blevet inspirerede.

Cirka 65.000 mennesker har søndag været ude til arrangementer i den danske natur, mens 180.000 børn og unge i løbet af ugen har været på opdagelse i naturen.

Det er sket som led i Naturens Dag, som er arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening. Foreningen håber på, at de deltagende er blevet inspirerede.

- Vi er meget tilfredse med antallet. Det er cirka det samme som sidste år. Det er næsten en kvart million danskere, vi i løbet af den her uge har fået ud i naturen.

- Og vi håber på, at de bliver inspirerede til at komme ud resten af året også, siger projektleder Anders Vogel.

Børn og unge fra dagtilbud og skoler har i løbet af ugen været ude og opleve, hvad naturen har at byde på.

- Det er deres lærere og pædagoger, der har tilmeldt dem. De har fået tilsendt en pakke, og så har de selv lavet en naturoplevelse, siger Anders Vogel.

Søndag har der været arrangeret mere end 300 arrangementer rundt om i landet, hvilket 65.000 borgere har benyttet.

Og selv om Danmarks Naturfredningsforening er tilfredse med antallet af deltagere i år, så er håbet, at endnu flere strømmer til, når den årligt tilbagevendende begivenhed finder sted igen næste år.

- Ambitionen er altid at få flere ud i naturen, så det håber vi selvfølgelig. Men det vigtigste er, at rigtig mange kommer ud, så de bliver inspirerede og finder ud af, at det ikke er så svært at få en god naturoplevelse, siger Anders Vogel.

Temaet for Naturens Dag i år har været "Mærk naturen". Formålet med det har været at få folk ud og bruge deres sanser i naturen.

Naturens Dag har været en årlig mærkedag siden 2004. I 2018 deltog i alt 250.000 mennesker i arrangementer i ugen op til og på selve Naturens Dag.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Aarhus får et nyt galleri

Læserbrev

Læserbrev: Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) går i glemmebogen som kæmpe succes

Alt imens de nye, store FGU-institutioner (FGU = Forberedende Grund Uddannelse) kæmper for at finde fodfæste, viser det sig, at forløberen, Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU), har været en stor succes (https://www.uvm.dk/aktuelt/nyheder/uvm/2019/sep/190927-syv-ud-af-ti-unge-kommer-godt-videre-efter-kombineret-ungdomsuddannelse). FGU-institutionerne er opbygget som meget store institutioner (Aarhus ca. 700 elever) og skal løse opgaven med at hjælpe unge uden forudsætninger for at gennemføre en anden ungdomsuddannelse. KUU havde samme målsætning, men uddannelsen var baseret på institutionssamarbejder og dermed mindre pædagogiske miljøer med plads til individuelle forskelle. I Aarhus havde vi gennem pilotforsøg gjort positive erfaringer, med at forskellige mindre institutioner (bl.a. produktionsskoler og daghøjskoler) arbejdede sammen i respekt for indbyrdes forskelligheder og med plads til forskelligheden i målgruppen. Det førte naturligt frem til et forbilledligt samarbejde omkring den KUU, der nu viser sig at have været en stor succes, og hvor syv ud af ti unge er kommet godt videre. Lovgivningsprocessen bagved KUU var desværre præget af politisk uenighed, så opbakningen var ikke bred. Derfor blev KUU-lovgivningen tidsbestemt med udløb i 2021. Lovgiverne på Christiansborg købte sig tid til at blive enige om en løsning på den udfordring, man vidste var der. Resultatet blev FGU, en stor og samlende lovgivning med bred opbakning, hvilket naturligvis er positivt og helt nødvendigt. Desværre levner FGU-loven umiddelbart ikke plads til undervisningssamarbejder med mindre, selvstændige institutioner (f.eks. daghøjskoler), der dermed afskæres fra at bidrage med massiv erfaring og kompetencer, der nu ses dokumenteret gennem den succes, som KUU har været. Politiske ønsker om indflydelse og styrbarhed gik forud for hensynet til den sårbare målgruppe; systemkrav trumfer menneskehensyn og sund fornuft. Alt imens vi slikker sårene og kæmper for at holde os på benene, efter at have investeret massivt i at gøre det godt til gavn for målgruppen, ønsker vi FGU-institutionerne held og lykke med at løse opgaven. Men vi savner en forklaring på, hvorfor eksempelvis daghøjskolerne i Aarhus, der nu gennem fem år har bidraget massivt til en sjælden set succes på uddannelsesområdet, atter skal kæmpe for overlevelse efter at have spillet rollen som nyttige idioter. Når det så viser sig, hvor FGU oplever problemer, er vi naturligvis klar til at indgå i samarbejder, til glæde for de mange, der ikke lige er skabt til at trives på kæmpe institutioner.

Aarhus

Stor eftersøgning efter 4-årige der forsvandt fra børnehaven - men de skulle bare hjem at lege

Annonce