Annonce
Indland

Naturens Dag trak 65.000 mennesker ud i naturen søndag

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Danmarks Naturfredningsforening håber, at deltagende i Naturens Dag er blevet inspirerede.

Cirka 65.000 mennesker har søndag været ude til arrangementer i den danske natur, mens 180.000 børn og unge i løbet af ugen har været på opdagelse i naturen.

Det er sket som led i Naturens Dag, som er arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening. Foreningen håber på, at de deltagende er blevet inspirerede.

- Vi er meget tilfredse med antallet. Det er cirka det samme som sidste år. Det er næsten en kvart million danskere, vi i løbet af den her uge har fået ud i naturen.

- Og vi håber på, at de bliver inspirerede til at komme ud resten af året også, siger projektleder Anders Vogel.

Børn og unge fra dagtilbud og skoler har i løbet af ugen været ude og opleve, hvad naturen har at byde på.

- Det er deres lærere og pædagoger, der har tilmeldt dem. De har fået tilsendt en pakke, og så har de selv lavet en naturoplevelse, siger Anders Vogel.

Søndag har der været arrangeret mere end 300 arrangementer rundt om i landet, hvilket 65.000 borgere har benyttet.

Og selv om Danmarks Naturfredningsforening er tilfredse med antallet af deltagere i år, så er håbet, at endnu flere strømmer til, når den årligt tilbagevendende begivenhed finder sted igen næste år.

- Ambitionen er altid at få flere ud i naturen, så det håber vi selvfølgelig. Men det vigtigste er, at rigtig mange kommer ud, så de bliver inspirerede og finder ud af, at det ikke er så svært at få en god naturoplevelse, siger Anders Vogel.

Temaet for Naturens Dag i år har været "Mærk naturen". Formålet med det har været at få folk ud og bruge deres sanser i naturen.

Naturens Dag har været en årlig mærkedag siden 2004. I 2018 deltog i alt 250.000 mennesker i arrangementer i ugen op til og på selve Naturens Dag.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Aarhus

Skunk, salgsposer og slagvåben i bilen: Nervøse bilister afsløret

Aarhus

Slagsbrødre gik løs på hinanden på gaden: Aggressiv og voldelig adfærd

Annonce