Annonce
Indland

Naturfredningsforening: SF's klimatiltag er helt nødvendige

Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
SF's klimaplan om blandt andet mere skovrejsning bliver godt modtaget af Danmarks Naturfredningsforening.

Det er "ekstremt positivt", at SF med en ny klimaplan vil sikre, at Danmark kommer i mål med at reducere CO2-udledningen med 70 procent i 2030.

Sådan lyder meldingen fra Maria Reumert Gjerding, præsident for Danmarks Naturfredningsforening.

- Vi ved, det er det mål, der er helt nødvendigt, hvis vi skal levere Danmarks bidrag til at bremse klimaforandringerne i tide, siger hun.

SF hæver med klimaplanen ambitionen, som tidligere har været en reduktion på minimum 60 procent.

Et af elementerne i planen er et mål om at plante skov, som svarer til arealet af tre gange Bornholm. Og skovrejsning er et nødvendigt tiltag, hvis man spørger man Maria Reumert Gjerding.

- Det er vigtigt, fordi skov kan trække CO2 ud af atmosfæren. Og det, vi har brug for, hvis vi vil bremse klimaforandringerne, er at spole tilbage og suge noget af den CO2 ud af atmosfæren, som vi har udledt, siger hun.

Ifølge SF-formand Pia Olsen Dyhr løser tiltaget problemer på den korte bane. På den lange bane skal landbruget også lægges om, lyder det i partiets udspil.

Men det skal helst ske med det samme, mener Reumert Gjerding.

- Vi skal absolut i gang med en omlægning af landbrugsarealer allerede nu. Det har vi også foreslået sammen med landbruget, så der er ikke nogen grund til at udskyde indsatsen, siger hun.

Ifølge hende har det samme effekt, når landbrugsjord bliver taget ud af produktion og givet tilbage til naturen, som skovrejsning har.

- Skovrejsning kan ikke gøre det alene. Det er derfor, jeg også glæder mig over, at planen indeholder en række bud på, hvordan vi skal omstille samfundet.

- Skovrejsning og det at tage landbrugsjorden ud af produktion er blot elementer i den store samlede plan, siger Maria Reumert Gjerding.

SF vil primært finansiere klimaplanen med en forhøjelse af arbejdsmarkedsbidraget og topskatten. Det vil bidrage med tre milliarder kroner årligt.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce