Annonce
Aarhus

Naturhistorisk Museum fik lille overskud og tjener flere penge selv

Navitas kan være en mulighed for det nye museum, men der kan også være andre placeringer på Aarhus Ø. Foto: Axel Schütt
Aarhus Ø er stadig stedet for nyt Science & Nature museum. Mulighederne undersøges.

AARHUS: Her midt i lukningen på grund af coronaen kan Naturhistorisk Museum i Aarhus glæde sig over, at 2019 løb rundt økonomisk.

- Med en omsætning på 32 millioner kroner blev der et overskud på 240.000 kroner, og det svarer næsten til året før, siger Bo Skaarup, der netop har fremlagt tallene for bestyrelsen med byrådsmedlem Hans Skou (V) i spidsen.

En forskel er, at museet tjener flere penge selv end i de tidligere år.

- Vi tjente 10 millioner kroner på billetter og salg i butik og 10 millioner på eksterne projekter. 12 millioner kroner er offentlige tilskud, oplyser Bo Skaarup.

Dermed når museet op på at tjene 62 procent af sine indtægter selv.

- Det er vi tilfredse med. Vigtigst er det at lave det bedst mulige museum, siger Bo Skaarup, der i 2019 kunne notere publikumsrekord. Besøget var for første gang over 100.000 gæster med i alt 135.242 på museet i universitetsparken samt øvrige lokaliteter, for eksempel Molslaboratoriet.

Senere i år leverer ingeniørfirmaet Cowi resultatet af en forundersøgelse, betalt af Salling Fondene, af mulighederne for at bygge et nyt Nature & Science-museum i Aarhus som byens fjerde internationale museum.

Museet har tidligere set bygningen Navitas som en mulighed.

- Men vi holder mulighederne åbne. Sikkert er det dog, at museet skal ligge der, hvor byen møder vandet, fordi det er så aktuelt nu og i fremtiden. Så Aarhus Ø er området, vi går efter, siger Bo Skaarup.

Sikkert er det, at museet skal ligge der, hvor byen møder vandet.

Bo Skaarup

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tog på Odderbanen springer stationer over – og det bliver de ved med et stykke tid endnu

Annonce