Annonce
Navne

75 år: Speedwaylegenden roder stadig med slagger

Ole Olsen har flere verdensmesterskaber på sit cv. Det første kom i 1971. Den dag i dag er han stadig involveret i sin elskede speedwaysport. Tirsdag 16. november fylder han 75 år. Arkivfoto: Christian Liliendahl/Ritzau Scanpix
Selv om Ole Olsen fylder 75 år, fortsætter han ufortrødent med at rejse jorden rundt for at bygge speedwaybaner - han kan ganske enkelt ikke slippe sporten.

75 år: For 50 år siden vandt Ole Olsen sit første individuelle verdensmesterskab på speedwaycyklen - og han holder fortsat godt fast i sin elskede sport.

Hvert år drager han verden rundt og bygger speedwaybaner på store fodboldstadioner, hvor der ikke i forvejen ligger slagger, når verdens bedste kørere kommer for at kæmpe om VM-guldet.

Tirsdag 16. november fylder Ole Olsen 75 år, men det holder ham ikke fra at rejse til Warszawa i Polen, Cardiff i Wales og muligvis Australien i 2022 for at bruge sin ekspertise i at designe og anlægge speedwaybaner.

Annonce

- Speedway har været mit liv, så det holder jeg fast i, siger Ole Olsen, der i årenes løb har bygget i omegnen af 70 speedwaybaner på store stadioner.

- Ellers går jeg bare og hygger mig og går på jagt i ny og næ. Man kan godt mærke, at alderen er på vej deropad, men jeg er i fin form både mentalt og fysisk, siger han.

Ole Olsen blev født i Haderslev, og i dag bor han i Sommersted tæt på Vojens med sin kone, Ulla. De fejrede guldbryllup i 2019.

- Det er godt at have et godt bagland. Ulla har betydet alt for mig.

Det bliver i familien

I Vojens havde Ole Olsen i mange år sin daglige gang. Han stod således for driften af byens speedwaycenter, som han også var med til at grundlægge. Den daglige ledelse står hans ældste søn, Jacob, for i dag.

Ole Olsens yngste søn, Torben, bor i London, hvor han for nylig er begyndt som Head of Race Development i motorsportens kongeklasse, Formel 1.

Motorsporten bliver med andre ord i familien, og de to sønner har da også en far med et imponerende cv fra sine aktive år på speedwaycyklen.

Det første individuelle verdensmesterskab kom som sagt i 1971, da Ole Olsen slog konkurrenterne på Nya Ullevi i Göteborg. Han genvandt VM-titlen to gange - i 1975 og 1978.

Derudover er det blevet til VM-titler for hold og i parløb, og så vandt han hele 12 individuelle danske mesterskaber, inden han i 1983 kørte speedwaycyklen i garagen og stillede slæbeskoen på hylden.

Efter den aktive karriere blev han Danmarks landstræner, og senere blev han løbsdirektør for grandprixserien, hvor verdens bedste kørere dyster om verdensmesterskabet.

Fødselsdagen skulle have være fejret hos Torben og børnebørnene i London, men det har den stigende coronasmitte sat en stopper for.

- Så det bliver stille og roligt. Og så er der jo kommunalvalg på min fødselsdag, så vi skal ned og sætte vores kryds, siger Ole Olsen.

/ritzau/

Annonce
Aarhus For abonnenter

Uro om kulegravning af omstridt psykolog: Sagen står til at blive skrinlagt - men er alle sten vendt i Aarhus?

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Guide til Michelin-kokkenes favoritspisesteder i Aarhus: Her tager vi hen i vores fritid

Aarhus For abonnenter

Frustrationer står i flammer: Ulovlig strejke og trussel om masse-opsigelser på hospitalet i Skejby

Sport

Stjernespiller skal ingen steder og forlænger opholdet i Aarhus med tre år: - Jeg ser et kæmpestort potentiale i Aarhus United som klub

AGF

Kommentar: Top seks er fortsat inden for det muliges rige for AGF, men status quo efter 1-1 mod Silkeborg har ikke ligefrem gjort sagen nemmere at løse

Nu må også femårige vaccineres mod corona, men beslutningen kan være svær for forældre

Debat For abonnenter

Stiften mener: Sygeplejerskerne har fat i den lange ende

Navne

Nu fylder saxkongen 80 år: Han lærte at læse noder og at komme til tiden

Alarm 112

Voldsomt uheld i Aarhus: Bilist ramt af bus

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Debat

Ironi kan forekomme: Vores millionby savner da et højhus ved Møllestien?

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Tre AGFere spillede over par mod Silkeborg - to leverede en decideret ringe indsats

AGF

Det var da i grunden en kamp, AGF skulle have vundet, men som de reelt ikke fortjente at vinde

Annonce