Annonce
Aarhus

Navnet bag prisen: Bernhardt Jensen

Den cyklende borgmester, Bernhardt Jensen, var en fortaler for, at Aarhus kunne udvikles og fornyes, samtidig med at historiske miljøer og kvarterer blev bevaret. Nu lægger han navn til en pris for bykultur.Foto : Børge Venge1972

AARHUS: Årets Bernhardt-prisen blev uddelt første gang i 2017, hvor det var 50 år siden, Foreningen for Bykultur i Aarhus blev stiftet af borgmester Bernhardt Jensen.

Bernhardt Jensen var byrådsmedlem for Socialdemokratiet i en årrække - og byens borgmester fra 1958 til 1971.

Som borgmester arbejdede han for at bevare det gamle bymiljø i midtbyen og markerede sig som modstander af planerne om rive store dele af det ældste Aarhus ned for at lave en ny hovedgade fra Rådhuspladsen gennem Frederiksgade, Immervad, Lille Torv, Badstuegade og Studsgade til Nørreport.

I 1967 stod han i spidsen for at oprette Foreningen for Bykultur i Aarhus, og året efter kom han igennem med, at Aarhus Kommune skulle have et rådgivende udvalg for bygnings- og miljøbevaring. Det findes stadig og hedder i dag Kulturmiljørådet.

Bernhardt Jensen var kendt for sin cykel. Han var modstander af bilisme, og da han blev borgmester, afskaffede han borgmesterbilen og tog i stedet cyklen rundt i byen.

I 2010 blev der ved Immervad rejst en statue af Bernhardt Jensen med cykel, udført af kunstneren, Jan Balling.

I dag lægger Bernhardt Jensen også navn til den nyanlagte hovedgade på Aarhus Ø - Bernhardt Jensens Boulevard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Er du agil nok til fremtiden?

Aarhus

Pladsmangel og dårlige faciliteter: Politiet drømmer om at flytte fra Politigården

Annonce