Annonce
Sport

Navnet er Kasper Kristensen, men det er ikke for sjov: Startdebut for AGF lurer

Kasper T. Kristensen kom på banen i slutminutterne mod Brøndby. Her ses han få en tillidserklæring fra anfører Pierre Kanstrup. Foto: Lars Møller/Scanpix

AGFs tredjemålmand er den yngste i mere end 20 år til at vogte Superligaklubbens mål. Mod Horsens er han sandsynligvis med fra start, og det var der næppe mange, der havde set komme for et par år siden.

FODBOLD: Han er en knægt fra Galten, der er i gang med sit tredje og afsluttende år på HHX i Viby. 19 år gammel.

Den slags går der mange af på meteren i 2018. Men Kasper T. Kristensen er ikke som sine klassekammerater. Han kan tage med hænder.

Indtil for nylig levede han en stille eksistens i kulissen som U19- og dermed tredjemålmand i AGF. Men den rolle ændrede sig med et slag i Brøndby forrige fredag.

Spanske Oscar Whalley modtog sit andet gule kort. Og da ukrainske Roman Mysak er skadet i en finger, vendte cheftræner David Nielsen sig og kiggede på unge Kristensen med nummer 31 på ryggen: Dig, nu; Ind.

Brøndby Stadion, 12.500 tilskuere. Og nå ja, som det første skulle 'TK', som han blot kaldes af venner og holdkammerater, forsøge at redde et straffespark fra Kamil Wilczek.

Bolden gik i mål, de fem resterende minutter af kampen gik hurtigt og AGF tabte 0-2 uden den unge mand med handskerne kunne lastes.

Dermed blev Kasper Kristensen - hvis navn unægtelig leder tankerne hen på én af Danmarks største komikere - den yngste AGF-målmand i mere end 20 år.

For at finde en yngre skal vi tilbage til september 1997 hvor Jakob Kragh, 18 år, fik lov til at starte på banen mod AB fordi Lars Windfeld var blevet vist ud ugen forinden - spøjst nok også på Brøndby Stadion. Dengang havde AGF i øvrigt ikke en reservemålmand på bænken, så Peter Degn røg i kassen i 70 minutter og lukkede faktisk kun et enkelt mål ind.

Annonce

Kasper Thiesson Kristensen

Født: 4. august 1999Nationalitet: Dansk

Kampe for AGF: 1

Civilt: Bor i Galten og går på HHX i Viby, 3. år

Kasper T. Kristensen. Arkivfoto: Ole Nielsen

Ikke altid førstevalg

Cheftræner David Nielsen kalder det en "chance" for Kasper T. Kristensen, at det sandsynligvis er ham, der skal vogte målet for AGF om en god uge mod AC Horsens.

Den normale reservemålmand Roman Mysak er på vej tilbage fra en skade, og det er stadig uvist om han når at blive klar.

For et par år siden lå det ikke i kortene, at Kasper T. Kristensen skulle ende på nationalt TV i Superligaen.

Målmanden skiftede fra Skanderborg til AGF for tre år siden, men har ikke været fast mand på ungdomsholdene på Fredensvang.

- Han har haft sine udfordringer i klubben, men han har arbejdet sig ind i tingene. Han har ikke altid været førstevalg fordi der har været hård konkurrence omkring målmandsposten. Men når han har fået chancen, har han præsteret godt, fortæller Fatah Abdirahman, der er U19-træner i AGF og arbejder med målmanden til daglig.

Han ser en ung mand, der ikke lader sig imponere af de dyre drenge i Superligatruppen.

- Han hviler meget i sig selv og virker ikke bekymret og lader sig ikke dupere. Han tier ikke stille når han træner med førsteholdet. Og det er en god egenskab som målmand og en af hans største styrker. Han er voldsomt moden af sin alder, siger Fatah Abdirahman, som kalder Kasper T. Kristensen for fantastisk for træningskulturen.

De yngste målmænd i AGF


 • Jakob Kragh, 18 år, 8 måneder, 18 dage
 • Debut mod AB 1-1 (1997)


 • Kasper T. Kristensen, 19 år, 1 måned og 7 dage
 • Debut mod Brøndby 0-2 (2018)


 • Roald Kiilerich, 19 år, 5 måneder, 24 dage
 • Debut mod OB 0-0 (1991)


 • Tony Henriksen, 19 år, 11 måneder, 3 dage
 • Debut mod FC København 1-3 (1993)


 • Henrik Bødker, 19 år, 11 måneder, 3 dage
 • Debut mod AaB 4-0 (2001)


 • Steffen Rasmussen, 20 år, 1 måned, 11 dage
 • Debut mod OB 2-2 (2002)


 • Lukas Fernandes, 21 år, 7 måneder, 4 dage
 • Debut mod Skive 0-0 (2014)


 • Maciej Lykowski, 23 år, 9 måneder og 29 dage
 • Debut mod Esjberg 1-6 (2001)

I kassen mod HSV

På trods af, at han først fyldte 19 år i sommer, har Kasper T. Kristensen trænet med AGFs Superligatrup fra tid til anden i snart to år.

Og han fik da også kampminutter sammen med førsteholdet, da AGF spillede en træningskamp mod Hamburg SV i oktober.

Fremtiden er dog usikker for talentet, som har kontrakt med AGF til sommer. Drømmen er at leve af at lege med den lille runde:

- Jeg vil rigtig gerne have gjort min gymnasiale uddannelse færdig, så jeg kan tage en pause fra uddannelse og give den lidt ekstra gas med fodbolden, siger Kasper T. Kristensen.

Han beskriver sig selv om en fint spillende målmand med fødderne, der har en god fysik.

- Jeg er forholdsvist stor, og derfor er jeg ganske udmærket i feltet. I hvert fald på U19-niveau.

- Hos senior er det mere powertræning og der er mere tryk på. For mig handler det om at få ynglingespillet ud af benene og få noget seniorattitude på. Jeg har skulle vænne mig til, at der er mere knald på og en hårdere tone engang imellem.

- Men det er jo det samme, jeg skal gøre, om jeg træner med U19 eller førsteholdet. Det nytter ikke noget at komme og være stille heroppe. Fordi man har den samme rolle som målmand om det er på U19 eller førsteholdet. Det handler om at tage noget ansvar nede bagfra, og det prøver jeg på uanset hvilket hold, jeg er med. Og det forventer mine holdkammerater også uanset hvor gammel ham nede i målet er.

AGF - sandsynligvis med Kasper T. Kristensen i målet - møder AC Horsens på Ceres Park 26. november.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Annonce