Annonce
Aarhus

Nazi-Daniel melder sig ud af DNSB

Arkivfoto: Jens Thaysen

Daniel Carlsen blev kendt, da han aftjente sin værnepligt i Den Kongelige Livgarde. Nu stopper han i partiet.

Den kendte nazist Daniel Carlsen, som blev kendt, da han aftjente sin værnepligt i Den Kongelige Livgarde, melder sig nu ud af Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse (DNSB).

Annonce

Det 21-årige medlem af DNSB's landsledelse og partiets afdelingsleder i Midtjylland henviser i en pressemeddelelse til, at han er utilfreds med formanden, Esben Rohde Kristensen. Esben Rohde Kristensen afløste sidste år Jonni Hansen, da han gik af efter 20 år som formand for DNSB.

Ifølge Daniel Carlsen skyldes udmeldelsen formandens »iøjnefaldende passivitet, uvilje over for relevant tilpasning samt hans manglende engagement og tilstedeværelse«.

Selv om Daniel Carlsen nu er partiløs, har han dog ikke tænkt sig at nedtone sit politiske engagement i fremtiden.

- Kampen for Danmark og det danske folks overlevelse er for mig en hjertesag, som jeg aldrig kan opgive. Jeg vil derfor straks gå i tænkeboksen med henblik på et nyt projekt, skriver det nu tidligere medlem af DNSB.

DNSB, som er et dansk nynazistisk politisk parti, blev i sin nuværende form grundlagt den 1. september 1991. Partiet opfatter sig som en efterfølger til DNSAP (Danmarks Nationalsocialistiske Arbejder Parti), det danske nazistparti, der blev stiftet i midten af 1930'erne. DNSB har hovedbase i Hundige syd for København og udgiver avisen Fædrelandet og har startet lokalradiostationen Radio Oasen, som sendte for første gang i februar 1996. Radiostationen har skabt debat, fordi den på grund af Danmarks liberale medielovgivning har modtaget offentlige tilskud. Den offentlige støtte blev fjernet i maj 2004, men alligevel fortsætter stationen med at sende.

DNSB har tre gange stillet op til kommunalvalg i Greve Kommune, men har aldrig været i nærheden af at komme ind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Beskyldes for totalt svigt: Notat rejser kras kritik af Trafikstyrelsen efter den aflyste letbaneåbning

AGF

Podcast: John Stampe og rejsen til Honduras

Aarhus

Tæt trafik på Helgenæs skaber debat

Kronik

Kronik: Europas fremtid - who cares?

AGF For abonnenter

Bagkanten: AGF kunne snildt have siddet tungere på den tredjeplads

Annonce