Annonce
Bakken Bears

NBA-erfaring til Bakken Bears: Henter Glenn og Erik

Bakken Bears forstærker sig med to amerikanere inden det går løs i Champions League. Arkivfoto: Axel Schütt
To amerikanere med stærke CV forstærker Bakken Bears efter at klubben har kvalificeret sig til gruppespillet i Champions League.
Annonce

BASKETBALL: Når du er sportsdirektør i en basketballklub som Bakken Bears er indbakken konstant fyldt med håbefulde agenter, der sender fællesmails med spredhagl i håbet om at afsætte lige netop deres spiller.

Det har Michael Piloz lært at sortere i, men forleden valgte han at give lidt igen.

Efter den succesfulde kvalifikation til Champions League mistede han to spillere i DeVaughn Akoon-Purcell og Justin Dentmon. To spillere med NBA-erfaring, der var ansat på meget korte kontrakter. Og derfor skulle han i en fart have fat i nye emner inden gruppespillet i den europæiske turnering begynder om et par uger.

Så han valgte at samle alle sine agentvenner og udsende et ønske om et par spillere med helt specifikke kvalifikationer og til en lønramme, som den århusianske klub kan være med på.

Forslagene væltede ind og efter at have gennemrodet bunken har Bakken Bears skrevet kontrakt med to amerikanere med stærke CV, der lander i Aarhus de kommende dage.

Der er tale om Glenn Cosey og Erik McCree. Henholdsvis point guard og small forward med stærke CV. Sidstnævnte har erfaring fra NBA.

- Erik McCree er en spiller, vi har fulgt siden han kom ud af college i 2017. Hans navn dukkede op i bunken af muligheder, og så slog vi til. Han har været inde omkring NBA og Serie A, så han har ikke været mulig at hente for os før. Men nu er vi i oktober, flere ligaer er udskudt og han havde lyst til at spille international basketball, siger Michael Piloz.

Bakken Bears

Glenn Cosey

Født: 17. februar 1992

Højde: 183 cm

Position: Point guard

Tidligere klubber: Krka (Slovenien)

Erik McCree

Født: 20. december 1993

Højde: 203 centimeter

Position: Small forward

Tidligere klubber: Utah Jazz (NBA), Pasero (Italien), Gravelines (Frankrig)

Annonce

Fortid i NBA

Erik McCree har en fortid i Utah Jazz hvor han fik fire kampe i 2018. Siden har han været i Serie A og spillet for Pasero og senest i den franske liga.

Den 27-årige amerikaner er 203 centimeter høj og snittede 18,4 point i Italien og 15,1 point i Frankrig.

Glenn Cosey er et år ældre og kommer til Bakken Bears efter senest at have spillet i Slovenien. Han skal styre spillet og har sine forcer i forsvarsspillet og i at fordele bolden.

- Vi har i forvejen QJ Peterson som point guard og de to har hvert deres kompetencesæt og vil supplere hinanden, siger Michael Piloz.

Annonce

Fem amerikanere, plads til tre

Med tilgangen af de to amerikanere råder Bakken Bears-truppen nu over fem spillere med amerikansk pas.

De må godt være på banen allesammen i Champions League-kampene, men i den danske liga må maksimalt tre komme i aktion per kamp.

- Vi har hentet spillerne med Champions League-kampene i sigte, siger Michael Piloz.

Den første kamp i Champions League spiller Bakken Bears på udebane om to uger på Tenerife.

Allerede tirsdag aften spiller klubben dog mod Værløse på udebane i Basketligaen. Her kommer de to nye folk dog ikke i aktion, da de første lander i Aarhus henholdsvis tirsdag og onsdag og skal gennemgå en coronaprøve inden de kan træne med deres holdkammerater.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Ifølge medie tilbageholdt Heunicke også oplysninger om minksmitte

Aarhus

Dagens corona-tal i Aarhus: Et skridt frem søndag og et tilbage mandag

Annonce