Annonce
Østjylland

Horsens-DF'er om Messerschmidt-dom: Svært at kommentere, når han har anket dommen

Michael Nedersøe (DF) i Horsens Byråd forventer ikke, at Messerschmidt-dommen får indflydelse på kommunalvalget: Det er ikke os, der var i Skagen. Arkivfoto: Morten Pape
Selvom Dansk Folkepartis næstformand Morten Messerschmidt fredag blev kendt skyldig i svindel med EU midler og dokumentfalsk, mener DF's Michael Nedersøe i Horsens ikke, at det får konsekvenser for det kommende kommunalvalg.

Horsens: Dommen blev anket på stedet, da Dansk Folkepartis næstformand Morten Messerschmidt fredag eftermiddag ved byretten i Lyngby blev kendt skyldig i svindel med EU-midler og dokumentfalsk og idømt seks måneders betinget fængsel.

Og fordi Messerschmidt har anket dommen, ønsker den lokale DF'er Michael Nedersøe, medlem af Horsens Byråd, ikke at kommentere den.

- Vi må vente, til sagen har været behandlet i landsretten. Jeg vil ikke stå og sige, om han er færdig i politik, eller om vi kan bruge ham i partiet, når han har anket. Det er ikke ordentligt, lød den umiddelbare kommentar fra Michael Nedersøe kort tid efter dommen.

Annonce

Ikke os der var i Skagen

Til gengæld understreger han, at han ikke forventer, at dommen risikerer at få konsekvenser for det kommende kommunalvalg i november.

- Sagen har jo ikke noget med partiet at gøre. Jeg håber, at folk kan skelne skæg for sig og snot for sig. Vi passer vores pligter til fulde, og får tingene igennem i byrådet. Det håber jeg, at folk har lagt mærke til. Det er ikke os, der har været til sommermøde i Skagen. Vi har passet vores borgerlige ombud, der er ingenting at sætte på det, pointerer Michael Nedersøe.

Annonce

Ingen EU-konference

Omdrejningspunktet i straffesagen mod Messerschmidt er et møde i Skagen i august 2015, hvor der blev udbetalt knap 100.000 EU-kroner til en Meld-konference, selvom datoen og mødet var sammenfaldende med Dansk Folkepartis sommermøde.

Nu har retten i Lyngby vurderet, at der ikke var nogen EU konference. Dermed har udbetalingen af EU-midlerne haft karakter af direkte støtte til Dansk Folkeparti. Det strider klart mod EU reglerne.

Morten Messerschmidt oplyste efter dommen, at han agter at forsætte sit politiske arbejde og arbejdet som næstformand på Christiansborg.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiftens analyse: Det er ikke mange AGF-spillere, der kan se sig selv i spejlet - holdet skal finde en decideret måltyv, hvis de vil tilbage til den sjove ende af tabellen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rikke-Marie skal scannes for alvorlig sygdom, men hospitalet har først tid i 2024: - Jeg troede ikke mine egne øjne

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Et af byens ældste spisesteder har kendt rigmand som erklæret stamkunde - det forstår man

Aarhus

Aarhus Pride lukker flere centrale gader: Få seneste nyt om trafik og politi

Debat

Vi sad med ryggen mod muren foran politikerne: Jeg er rystet over, hvordan det lokale demokrati fungerer

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Aarhus

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Aarhus For abonnenter

Rådmand afviste fællesråds repræsentant til møde om havneudvidelse: Det beklager han nu

Alarm 112

Flere bilister kørte med narko og alkohol i blodet

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Annonce