Annonce
Debat

Nedlukning af daginstitutioner: Frygten må ikke skygge for tilliden

"Hvis situationen ændrer sig, og sundhedsmyndighederne anbefaler det, vil regeringen ikke tøve med at lukke daginstitutionerne. Det må ingen være i tvivl om. Det er værd at huske på", skriver Eva Borchorst Mejnertz og Anders Winnerskjold. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

DEBAT: Alvoren er ikke til at tage fejl af. Smittefaren er langt fra ovre, og selvom 2021 er forbundet med håb, er det betinget af, at vi i fællesskab handler klogt, mens krisen fortsat er hos os.

De fleste af os er med rette bekymrede - ikke mindst for vores ældre familiemedlemmer og børn. Derfor er den omfattende nedlukning af vores samfund også et nødvendigt onde.

Hos de mange medarbejdere, der fortsat møder på arbejde i vigtige funktioner, og forældre, der afleverer deres børn i daginstitutionerne her i Aarhus Kommune, får nedlukningen dog ikke nødvendigvis bekymringen til at aftage. Det er forståeligt - men det er vigtigt, at vi har tillid til sundhedsmyndighedernes vurdering af, hvornår der er behov for en nedlukning af pasningstilbuddene.


Situationens alvor kræver omtanke og solidaritet - og den kræver, at vi ikke handler i afmagt, men tænker og agerer klogt. Som fællesskab er vi helt og aldeles afhængige af hinanden i denne tid. Derfor må frygten ikke skygge for tilliden.


Hvis situationen ændrer sig, og sundhedsmyndighederne anbefaler det, vil regeringen ikke tøve med at lukke daginstitutionerne. Det må ingen være i tvivl om. Det er værd at huske på. Samtidig har børne- og undervisningsministeren meddelt, at der med de seneste restriktioner vil komme en række tiltag, herunder også på vaccine-fronten, der skal øge sikkerheden for både personale, børn og forældre. Alle forholdsregler bliver fortsat taget for, at vi kan passe bedst muligt på hinanden.

For os er århusianernes tryghed afgørende. Derfor er det vigtigt, at vi handler på baggrund af viden, ikke frygt. Selvom Danmark er i dvale, er der tusindvis af ihærdige medarbejdere, der sørger for, at vores samfund ikke kollapser. Læger, sygeplejersker, plejepersonale, lærere og pædagoger og mange andre er alle afhængige af at få deres børn passet i vores daginstitutioner. Velfærden - og trygheden - afhænger af det.

Derfor vil det ikke være en god løsning for fællesskabet at lukke dagsinstitutionerne, førend sundhedsmyndighederne på baggrund af viden kan præsentere en sundhedsmæssig begrundelse for det.

Situationens alvor kræver omtanke og solidaritet - og den kræver, at vi ikke handler i afmagt, men tænker og agerer klogt. Som fællesskab er vi helt og aldeles afhængige af hinanden i denne tid. Derfor må frygten ikke skygge for tilliden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Der er noget ravruskende galt: Læserstorm satte avisen på sporet af fejl i corona-udmelding fra Sundhedsstyrelsen

Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

AGF For abonnenter

Kampen kort: Når tilskuerne er på plads i Aarhus, ligner AGF et helt andet hold

Annonce