Annonce
Østjylland

Nedlukning truer: Coronaen spreder sig på Djursland

Borgmester i Norddjurs Kommune, Jan Petersen (S) tror ikke, at en lukning af kommunen kommer på tale. Der arbejdes på højtryk på flere fronter for at bringe smittetallet ned, oplyser han. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen
11 kommuner i landet har nu et smittetal, der gør, at de er i fare for at blive lukket, hvis det stiger. På den liste findes både Nord- og Syddjurs kommuner nu. Norddjurs smittetal stiger igen fra lørdag til søndag, men borgmester Jan Petersen regner ikke med at en lukning kommer på tale.

DJURSLAND: Smittetallet steg en smule fra lørdag til søndag i Norddjurs og Syddjurs tog også et hop opad i smittetrykket, og det betyder, at begge kommuner nu er at finde på listen over i alt 11 kommuner i landet, der har et incidenstal over 150. Det anses for at være højt. Kommer det over 250, lukkes kommunen ned. Så højt er hverken Nord- eller Syddjurs, men i de testkorrigerede smittetal er Norddjurs søndag på 179, mens Syddjurs er på 155.

- Jeg tror ikke, at vi kommer derhen, hvor vi skal lukke ned. I øjeblikket arbejdes der på flere fronter for at bringe smittetallet ned. Vi har hjælp til det af "de blå folk", fra Styrelsen for Patientsikkerhed, som er med til at smitteopspore. Vi kommunikerer ud i de områder, hvor der er udbrud, vi har tekst på både engelsk og arabisk. Og vi opfordrer til at folk lader sig teste, siger borgmester Jan Petersen (S).

Det er i Grenaa, at der ses flere udbrud. På en virksomhed, på Søren Kanne-Skolen og i boligkvarteret Fuglevænget, oplyser borgmesteren.

Annonce

Har knækket kurven før

Han henviser til, at Norddjurs tidligere har kunnet knække smittekurven og faktisk i lange perioder har haft et meget lavt smittettryk.

- Det er netop mit argument, at vi har prøvet det og dermed véd, hvad der skal til. Vi er en lille kommune, hvor netværket er ret tæt. Det kan vi bruge, siger Jan Petersen.

Selv blev han testet lørdag, en PCR-test, hvor der ingen ventetid var. Han besøgte også kviktestcentret i Grenaa, og her var der en halv times ventetid i køen.

- Der er sat ind med øget testkapacitet, og det svinger utroligt meget fra time til time om der er ventetid, siger  Jan Petersen, der dagligt får smittetallene ind og forholder sig til dem.

- Det er for tidligt at sige, men jeg håber, at det har toppet, og at vi er på vej ned igen i løbet af de nærmeste dage, lyder det fra ham.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Tag bare hunden med selv om det er farligt: Minister afviser hundeforbud ved kvæg i nationalparkerne

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nu sker der noget: Kameraer i dødskryds på vej

Aarhus For abonnenter

Naboer om støj fra Botanisk Have: Nye regler blev brudt i weekenden

Aarhus

Frygter du den? Da Jerntæppet faldt, drog ulvene mod Jylland

Aarhus

Efter påkørsel af politibetjent: Sådan vil kommunen bremse vanvidskørsel på Silkeborgvej

Aarhus For abonnenter

Et hus, vi er stolte af. Nej! En voldtægt af byens skyline: Danmarks højeste skyskraber vedtaget efter ilter debat

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Østjylland

Læsernes dom: Host op med penge til legepladser

Aarhus

Århusianske bilister bumpede afsted: Tankstation i kæmpebrøler

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Danmark For abonnenter

Efter 15 år i søgelyset: Berygtet omskæringslæge er sat ud af spil

Aarhus

Farvel til mundbindet: Halvanden uge efter er corona-tallene stadig i bund

Annonce