Annonce
Kultur

Nedlukningen har ikke givet sommerspillet kolde fødder: Fortsætter forberedelserne til årets musical

Palsgaard Sommerspil afviklede frivilligdag i januar sidste år. Efterfølgende tog coronavirussen fat og satte en bremse for opførelsen af Troldmanden fra Oz. I år prøver sommerspillet igen. Arkivfoto: Morten Pape
Palsgaard Sommerspil tror på, det bliver muligt at invitere til musical til sommer, og at coronavirus og restriktioner ikke kommer til at spænde ben for alle forberedelserne.
Annonce

Hosby: Den kreative ledelse og bestyrelsen for Palsgaard Sommerspil har på et møde besluttet, at arbejdet henimod den planlagte premiere på Troldmanden fra Oz til sommer skal fortsætte.

Det gældende forsamlingsforbud og de nye smitsomme coronamutationer har ikke slået musicalfolkene ud.

Bestyrelsen tror på, situationen bliver bedre og hæfter sig ved myndighedernes målsætning om, at alle i Danmark skal være blevet tilbudt vaccination, når vi når uge 26.

- Det er i tider som disse, at man som forening skal stå sammen. Både vi som forening og vores publikum har brug for noget at se frem til, og derfor har vi også valgt at fortsætte, siger sommerspillets formand Thrine Nørgaard i en pressemeddelelse.

Annonce

Skal i gang til påske

Til Folkebladet uddyber hun overvejelserne om enten at sadle om eller at fortsætte.

- Det er svært at sige, hvordan det ser ud 29. juli, når vi har premiere. Det er en ting. Den anden er at kigge på, om vi kan komme til at sætte scene op, sy kostumer og øve. Kan vi det til foråret? For vi begynder til påske. Den del har været inde i overvejelserne, og der har vi sagt: "ja, det kan vi". Vi tør tro på det.


Vi har ledere på de forskellige områder, som vi skrev til umiddelbart efter bestyrelsesmødet. De var glade for, at vi fortsætter. Det var tommelfinger opad.

Thrine Nørgaard, formand, Palsgaard Sommerspil


Hvilke ændringer indstiller I jer på at skulle lave i forhold til tidligere år?

- Det kan godt være, der er nogle restriktioner på tilskuertal. Vi kan i princippet have op til 1500. Det kan godt være, vi så kun kan have 1000 eller noget, så det må vi indstille os på. Og så vil der givetvis være restriktioner, der handler om afspritning og afstandskrav. Det må vi håndtere, svarer Thrine Nørgaard.

Annonce

Samværet må vente lidt

I det forberedende arbejde må eksempelvis syerskerne indtil videre arbejde hjemme uden samme mulighed for at nyde det sociale samvær, som normalt er en stor del af sommerspillet.

Det kan blive opvejet hen over foråret og sommeren, når restriktioner tillader det.

- De frivillige er bare klar. Der er jo et fællesskab for de frivillige bag det her. Det fællesskab er det, man bliver draget af og har savnet sidste år, siger formand Thrine Nørgaard. Palsgaard Sommerspil hviler på skuldrene af omkring 150 mennesker, der på forskellig vis bidrager som frivillige. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Thrine Nørgaard oplever, at de frivillige er klar til at fortsætte og holde fast i planen.

Det gælder også dem, der skal stå på scenen og sidste år måtte se Troldmanden fra Oz aflyst og udsat.

Skuespillerne i de bærende roller er med igen i år. Fem mindre roller er der til gengæld fundet nye til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Mandagens coronatal: Smitten er lav i Aarhus, men tre områder trækker op

Annonce