x
Annonce
Østjylland

Nedlukningen rammer Odders lønmodtagere: 90 flere arbejdsløse på to uger

De sidste to uger har budt på en stor stigning i antallet af ledige i Odder Kommune. Genrefoto: Morten Stricker/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
Mange virksomheder er nødt til at tage drastiske midler i brug for at overleve coronakrisen. Ligesom i resten af landet rammes lønmodtagerne i Odder hårdt.

Odder: Der er sket en væsentlig stigning i antallet af arbejdsløse i Odder de sidste to uger.

Mange virksomheder har som konsekvens af faldende omsætning allerede været nødt til at afskedige medarbejdere, og det ses tydeligt i arbejdsløshedsstatistikkerne. Jobcentret i Odder Kommune melder om 90 flere ledige, siden statsminister Mette Frederiksen (S) annoncerede den midlertidige nedlukning af landet 11. marts.

Det er en stigning i antallet af ledige på mere end 25 procent på to uger.

Tallene for perioden lige op til nedlukningen er endnu ikke offentliggjort, og dermed er det seneste officielle antal forsikrede ledige de 343 arbejdsløse, der var i Odder Kommune i januar.

- Men det ændrede sig ikke ret meget frem til perioden lige før nedlukningen. Så når det officielle antal fra lige før nedlukningen kommer, vil det nok ligne det fra januar, siger Ole Stounbjerg, der er jobcenterchef i Odder.

Annonce

På højde med resten af landet

Statsministeren fortalte mandag på et pressemøde, at nedlukningen som minimum kommer til at vare frem til 13. april. Dermed er der ikke nogen udsigt til, at antallet af ledige stagnerer.

- Hvis du ringer igen og spørger mig i morgen, er stigningen sikkert nærmere 30 procent end 25 procent, siger Ole Stounbjerg.

De store stigninger er dog ikke et udtryk for, at det står værre til i Odder end andre steder i landet. Det er bare en ekstraordinær situation.

- Når man kigger på landstallene, ligger vi nok meget gennemsnitligt, vurderer jobcenterchefen.

Antallet af ledige i Odder svarede i januar til 3,3 procent af arbejdsstyrken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Overlæge på AUH: - Det er de unge og raske, vi har i respirator

Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Aarhus

Singleliv med fixpunkter i en coronahverdag: Frisk luft, Facetime og en smuk solopgang

Aarhus

Hospital i gigantisk corona-omstilling: 134 sengepladser og 1.000 ansatte efteruddannet

Aarhus

Få overblikket: Genbrugspladser åbner igen efter coronalukning - men med adgangsbegrænsning og en løftet pegefinger

Annonce