Annonce
Debat

Nedrivninger af gamle bygninger: Gamle Aarhus skal ikke kun findes i Den Gamle By

"De var en del af kommunens historiske bykerne. Og hvad værre er, så består erstatningen af de efterhånden velkendte alt for høje og dominerende kasser af beton, stål og glas. Præcis som man kender det fra en hvilken som helst anden storby i verden," skriver Jakob Søgaard Clausen. Foto af Jomsborg på hjørnet af Europaplads og Mindegade og bindingsværkshuset til højre på Mindegade: Kim Haugaard

DEBAT: Med de aktuelle nedrivninger af den 400 år gamle gule bygning i Mindegade og den godt 100 år gamle nabobygning, Jomsborg, bliver vi endnu engang mindet om, hvordan gamle og bevaringsværdige bygninger i Aarhus er under pres.

Bygninger, der viser Aarhus’ udvikling og sjæl, må igen og igen vige pladsen for nyt og større byggeri med masser af glas og beton, og hvis eneste grønne islæt ofte blot består af et træ i en blomsterkrukke.

Byggeboomet i Aarhus fortsætter derudaf med fuld styrke, og baggrunden er soleklar: En massiv befolkningstilvækst, som ser ud til at fortsætte de kommende år. Hele 400.000 borgere forventes der at være i Aarhus om 10 år.

Annonce

Borgmester Jacob Bundsgaard kalder befolkningstilvæksten for en positiv tendens, men det er altså også en udvikling, som betyder massiv fortætning med tab af både grønne områder og bevaringsværdige bygninger.


I Dansk Folkeparti stemte vi selvfølgelig imod nedrivningerne. Det er ikke, fordi vi ikke under Den Gamle By det, men vi mener bare ikke, at det skal være sådan, at man i fremtiden skal forbi Den Gamle By, for at se hvordan Aarhus engang så ud.

Jakob Søgaard Clausen, byrådskandidat


Som det ofte er tilfældet med nedrivningerne og de store bebyggelser, så sker det desværre med stor opbakning i byrådet med Socialdemokratiet og Venstre i en uskøn alliance.

De to nævnte bygninger var måske ikke de kønneste i Aarhus. Men de var bevaringsværdige, og de var en del af kommunens historiske bykerne.

Og hvad værre er, så består erstatningen af de efterhånden velkendte alt for høje og dominerende kasser af beton, stål og glas. Præcis som man kender det fra en hvilken som helst anden storby i verden.

I Dansk Folkeparti stemte vi selvfølgelig imod nedrivningerne. Det er ikke, fordi vi ikke under Den Gamle By det, men vi mener bare ikke, at det skal være sådan, at man i fremtiden skal forbi Den Gamle By, for at se hvordan Aarhus engang så ud.

Vi ønsker i stedet for en byudvikling, hvor Aarhus udvikles med respekt for kulturhistorie og sjæl.

Det kræver et byråd, som har mod på at sige fra over for nedrivningerne og kæmpe for byens identitet. Det mod har det nuværende byråd desværre ikke, men århusianerne har heldigvis mulighed for at ændre på netop det til efterårets kommunalvalg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Bagud med 18 point fem minutter før tid: Utroligt comeback giver Bakken Bears matchbold

Aarhus

Nyt testcenter åbner i midtbyen

Aarhus For abonnenter

Børnetøj på 63 reoler: Lille Nor bugner af genbrugsguld

Annonce