Annonce
Aarhus

Nej, alt er absolut ikke, som det plejer: Benjamins nye klasseværelse er en idrætshal

Benjamin Johansen har netop overstået første skoledag i Bavnehøj Hallen. "Det gik fint", forklarer han. Foto: Axel Schütt
Akustikken lader lidt tilbage at ønske, men ellers fungerer Hasselager Hallen fint til undervisning, mener både eleven og skolelederen.

AARHUS: Endelig lykkedes det at få de ældste elever i skole igen. I alt 36 af kommunens 46 folkeskoler i Aarhus Kommune åbnede mandag planmæssigt dørene for de ældste elever.

Fire folkeskoler har spredt åbningen over to dage, og seks folkeskoler slår først dørene op tirsdag.

Så nu er alt ved det gamle i folkeskolerne?

Nej, overhovedet ikke.

Tag nu bare Bavnehøj Skole i Hasselager, hvor 15-årige Benjamin Johansen sammen med sine klassekammerater i 8 X mødte op mandag morgen.

Hans nye klasselokale har både basketkurve og håndboldmål. Han skal nemlig gå i skole i Hasselager Hallen.

To klasser har fået plads i en store hal.

- Det gik nu fint. Bortset fra, at akustikken ikke var helt i top og at der var en smule fodkoldt, så fungerede lokalet faktisk ok, forklarer Benjamin Johansen.

Annonce

Seks skoler åbner tirsdag

34 skoler tog mandag mod de ældste elever.

Møllevangskolen, Sødalskolen, Rundhøjskolen og Tilst Skole fordeler åbningen over mandag og tirsdag.

Holme Skole, Hasle Skole, Kragelundskolen, Tranbjergskolen, Virupskolen og Læssøesgades Skole åbner tirsdag for de ældste elever.

Kilde: Aarhus Kommune.

Stort tæppe i midten

Nåh ja, det hører med, at det ikke fungerer så fint med to klasser i samme lokale, når den ene klasse fremlægger. Den slags larmer. Også selv om det er sat et stort tæppe op midt i hallen.

- Når der fremlægges i den ene klasse, arbejder den anden klasse så vidt muligt udenfor. Det kan faktisk godt fungere, forklarer Benjamin Johansen.

Han var glad for at møde klassekammeraterne igen.

- Og undervisningsmæssigt var det også godt at komme i skole igen, for det er svært at lave gruppearbejde online, forklarer han.

Bavnehøj Skole har også lejet hallen ved siden af Hasselager Hallen, KHIF-hallen, til undervisning. Hallen bruges alligevel ikke til idræt i øjeblikket.

Eleverne bliver nødt til at møde forskudt, men kun en lille smule. Første hold elever møder klokken 8 og næste hold 8.30.

- Vi er godt tilfredse med de rammer, vi har fået lavet. Det fungerer, siger skoleleder Vibeke Kjær Agger.

Hun var mandag morgen sammen med udskolingslederen på besøg i samtlige "nye" klasser. De ældste skoleelever fik at vide - råd for usødet - hvordan situationen er.

Hvis reglerne overtrædes...

- Vi fortalte dem, hvor glade vi er for at se dem igen. Men vi fortalte også, hvor meget den her situation, vi alle er i, kræver af den enkelte elev, siger hun og fortsætter:

- Hvis ikke alle overholder reglerne, nytter det hele ikke noget. Hvis reglerne overtrædes, kan vi blive nødt til at sende elever hjem igen.

Reglerne går blandt andet ud på, at eleverne i de enkelte klasser ikke må have have omgang med elever i andre klasser. Og man må heller ikke bare gå ned i kantinen, når man har lyst.

Maden skal bestilles online, og så kan to fra hver klasse derefter hente maden.

Børn- og ungechef Stefan Møller Christiansen, Århus Kommune, er fuld af beundring over den måde, skolerne har løst udfordringerne på.

- Der er virkelig blevet knoklet med tingene rundt omkring på de enkelte skoler, siger han.

Efter at afstandskriterierne i forrige uge blev ændret fra to til én meter, er det ikke længere nødvendigt for skolerne at låne lokaler på blandt andet Aarhus Universitet og Aros, som der eller var tale om. Kun Bavnehøj Skolen

og Frederiksbjerg Skole har måttet leje lokaler uden for skolen. De øvrige 44 folkeskoler i Aarhus kommune har selv klaret pladskravene.

Akustikken kunne være bedre, og det er lidt fodkoldt. Men i det store og hele har det været en succes at lave Hasselager Hallen om til en skoleklasse, forklarer skoleleder Vibeke Kjær Agger og Benjamin Johansen fra 8 X. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tog på Odderbanen springer stationer over – og det bliver de ved med et stykke tid endnu

Annonce