Annonce
Østjylland

Nej fra Uffe: Holder fast i sparekrav til alle

Uffe Jensen forhandler videre med de borgerlige partier og Radikale. Arkivfoto
Borgmester Uffe Jensen (V) ville ikke fjerne hverdagseffektiviseringer fra forhandlingsbordet. Han snakker videre med Konservative, Radikale og Dansk Folkeparti, efter de øvrige partier har forladt forhandlingerne.
Annonce

Odder: Borgmester Uffe Jensen (V) ser med fortrøstning på mulighederne for at lave en aftale om næste års budget, selv om SF, Enhedslisten og Socialdemokratiet er ude af forhandlingerne.

- Vi forhandler videre i håb om, at vi kan lande en aftale. Det, der navnligt skilte os, var, hvordan man skaffer et tilstrækkeligt stort økonomisk råderum. Der er ingen mirakelkur at tage, siger borgmesteren.

S, SF og EL ville afskaffe de såkaldte hverdagseffektiviseringer, men det vil flertallet ikke. Foruden V sidder K, DF og R stadig ved forhandlingsbordet.

- Vi har i 2016 og i 2018 gentaget, at hverdagseffektiviseringerne på én procent løber til og med 2020. Vi arbejder med en procent næste år og 0,75 procent i årene derefter. Vi har haft gode erfaringer med, at ledere og personale på de enkelte institutioner kan finde steder, hvor de kan effektivisere. Det er gået rigtigt godt i de år, der nu er gået, siger Uffe Jensen.

Flertallet bestemmer

Der er 19 politikere i byrådet i Odder, og dermed skal der som minimum 10 til at lave en budgetaftale. Socialdemokraterne (5), Enhedslisten (2) og SF (1) har forladt forhandlingerne.

Dermed er der 11 politikere tilbage, der skal blive enige. Venstre (7) skal som minimum have Konservative (2) med i en aftale samt Radikale (1) eller Dansk Folkeparti (1) for at være sikker på et flertal.

Til gengæld kan Venstre ikke klare sig uden Konservative.

Annonce

Ingen penge at finde

I november sidste år foreslog R, SF og EL at lave et investeringskatalog til budget-forløbet. Idéen var at finde områder, hvor kommunen kan forbedre økonomien og samtidig udvikle velfærden og på den måde slippe for hverdagseffektiviseringerne. Hele byrådet vedtog forslaget, men der er ikke lavet noget katalog, hvilket blandt andet S har beklaget.

- Men det er indtil videre ikke lykkedes at finde forslag, der kan levere varen. Og hvis man begynder at fabrikere kataloger, skaber det også stor utryghed, siger borgmesteren.

- Hvis de enkelte institutioner kan effektivisere, kan forvaltningen så ikke finde forslag? Eller er de klogere ude i institutionerne?

- Forvaltningen har gjort ihærdige forsøg, men byrådet er blevet orienteret om, at det ikke bare er lige til. Byrådet havde også en forventning om, der ville være en masse ting, man bare kunne gøre på en smartere måde, siger Uffe Jensen (V).

Når et politisk flertal har lavet en aftale, vil der blive stemt om det ved 2.-behandlingen af budgettet på byrådsmødet 31. oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Yemen - et enkelt valg

Debat

Zoo som p-plads

Aarhus For abonnenter

Analyse: Socialdemokraterne i Aarhus ved godt, at de er bagud på point

Aarhus

Efter ny corona-stramning: Alle århusianske gymnasier udskyder skolestart i 14 dage

Annonce