Annonce
Debat

Nej tak til en hal i Åbyhøj: Den kan ligge ved motorvejen, hvor den ikke generer

"Hvis skolen har dette areal til overs, kunne man forestille sig andre anvendelsesmuligheder end en hal. Hvad med at lade området vokse vildt til, så børn kunne opdage naturen i deres eget lokalområde i skoletiden", skriver Tue Witt. Arkivfoto: Flemming Krogh

DEBAT: En privat projektgruppe med støtte fra lokale idrætsforeninger vil bygge et idrætscenter ved Gammelgaardsskolen i Åbyhøj. Skolen siger ja, og angiveligt har kommunen og Salling Fondene givet tilsagn om økonomisk støtte, men byggeriet bør ikke realiseres, da det er overflødigt (der er haller i området) og ikke i samklang med tidens fokus på natur og miljø, hvor det at være ude er blevet populært.

Vi har ikke brug for mere, men mindre byggeri i Aarhus, hvor de grønne områder er under pres. I en klimabevidst verden er det helt hen i vejret at bidrage lokalt til at forøge CO2-udslippet yderligere ved at fylde skolens beplantede og græsbeklædte udeområde op med beton.

Ifølge Dansk Industri kan 30 procent af Danmarks CO2-udledning relateres til bygninger, herunder den energi, som bruges i forhold til byggematerialer og byggeproces.

Annonce

En håndboldhal midt i Åbyhøj vil ikke alene fjerne naturen, den vil også påvirke kulturen og den sociale sammenhængskraft i lokalområdet.

I den lange anlægsperiode vil der endvidere kunne opstå farlige situationer med den tunge lastbilstrafik, og en færdig hal, der æder en tredjedel af det grønne areal, vil medføre forøget biltrafik i lokalområdet i forbindelse med aktiviteter, da megen transport til og fra børns idrætsaktiviteter foregår i bil, også helt lokalt. Der er ikke indtænkt parkering i forbindelse med hallen.

I coronatiden har der været stort fokus på udendørsaktiviteter, også på skolerne, og man kunne ønske, at skolen ville fortsætte ad dette spor.

Hvis skolen har dette areal til overs, kunne man forestille sig andre anvendelsesmuligheder end en hal. Hvad med at lade området vokse vildt til, så børn kunne opdage naturen i deres eget lokalområde i skoletiden? Hvilke planter og træer ville dukke op, som kunne udforskes?

Vild natur lægger op til en bredere vifte af kreative aktiviteter, end en håndboldhal gør. Det er netop det kreative, der altid har været Aarhus' varemærke.

Håndboldhaller hører til uden for byen. Måske tæt ved motorvejen, hvor naturen er væk. Der ville man kunne få al den parkering, man kunne ønske sig.

En håndboldhal midt i Åbyhøj vil ikke alene fjerne naturen, den vil også påvirke kulturen og den sociale sammenhængskraft i lokalområdet. Med en hal vil Åbyhøj lukke sig mere om sig selv.

Når skolebørn fra de ældste klasser fra Gammelgaardsskolen tager til Globus ved Gellerup og Åbyhallen på den anden side af Silkeborgvej, begge ligger 10 minutter væk på cykel, kommer de på besøg i de områder, hvor en del af skolens elever bor.

Vi har brug for mere integration mellem lokalområderne, hvilket en håndboldhal i Åbyhøj vil modarbejde.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Sikkerhedsbrud hos Nets: Sven fik brev med nøglekort til en ukendt kvinde

Danmark

Fredagens coronatal: 4559 nye smittede og ny top i coronarelaterede dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Stor interesse for nyt byggeri på Katrinebjerg: Halvdelen af lejlighederne er allerede reserveret

Aarhus For abonnenter

Saltchefen havde over 100 mand i sving: Derfor var torsdag en af de rigtig bøvlede vinterdage

Aarhus

Coronapas: Ansatte skal have det - politikerne får anbefaling

Sport

For første gang: Skanderborg Aarhus-stjernefrø udtaget til EM-bruttotrup

Så nemt er det at købe ulovligt fyrværkeri på nettet: - Det kan rive både arme og ben af, hvis noget går galt

Erhverv For abonnenter

Trodser corona: Lars Larsens århusianske milliardkæde leverer endnu et rekordresultat

Debat

Uwe Max blev slettet fra Facebook: Jeg frygter en fremtid med diktatur og genopdragelse

Alarm 112

En gruppe håndværkere blev hverdagens helte: Kom politi og brandvæsen i forkøbet

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Aarhus

Dagens corona-tal er godt nyt for Aarhus

Aarhus For abonnenter

Personalemangel presser plejen på nyt demensplejehjem: - Nogle gange er der flere vikarer end fastansatte

Alarm 112

Pludselig stod mistænkelig mand i kvindes lejlighed: Nu beder politiet folk være opmærksomme

Annonce