Annonce
Debat

Nej tak til en sørgelig vildskov: Lad dem, der ønsker biodiversitet, starte fra bunden

"Jeg, som Aarhus-borger og træmand, føler, at byrådet er grebet af biodiversitet og politik, hvor borgerne bliver taget som gidsler og frarøvet muligheden for en smuk og storslået skov, centralt placeret ved byens centrum", skriver Jes Nygaard. Arkivfoto: Helle Køhler Holm

DEBAT: Jeg har med stor interesse fulgt debatten omkring planen for 600 hektar vildskov ud af Marselisborgskovenes 750 hektar.

Som international træ- og skovmand siden 1963 og stadig meget aktiv i international skov- og træhandel er jeg forundret over, at politikerne i Aarhus Kommune kan komme på ideen med en bynær vildskov. Jeg bakker 100 procent op omkring tidligere skovfoged Helge Daus' synspunkt, at den manglende skovpleje/vildskov er altødelæggende for en storslået skov.

Hvad er Aarhus uden de storslåede Marselisborgskove? Ja, det samme spørgsmål: Hvad er New York uden Central Park?

Marselisborgskovene er det mest rekreative område, vi har for stor-Aarhus' beboere med et besøgstal på cirka 3,5 millioner mennesker om året. En skov, som kan rumme næsten alle fritidsaktiviteter, og som højner sundhed og psykisk velvære for byens befolkning og dette bestemt ikke mindst under en coronakrise. Så undskyld, Aarhus Byråd, men hvad har I gang i?


Indhegninger med begrænset frihed er en dårlig idé for såvel dyr som mennesker.


Jeg, som Aarhus-borger og træmand, føler, at byrådet er grebet af biodiversitet og politik, hvor borgerne bliver taget som gidsler og frarøvet muligheden for en smuk og storslået skov, centralt placeret ved byens centrum. Aarhus' tidligere skovfoged Helge Daus' bog "Bevaringsværdige træer i Aarhus" bør I læse, for heri redegøres der for de forskellige skovtyper, og I vil få indblik i nogle af konsekvenserne for jeres beslutning omkring vildskov i Marselisborgskovene.

Se hellere at få en ordentlig skovpleje og fri os for det sørgelige syn af en torso-skov, som en del af Havreballeskoven i dag er et eksempel på. Skoven henstår med overkappede træer i fire-fem meters højde og med uddøde træer på grund af manglende og ufornuftig skovpleje.

Er kommunen overhovedet klar over, hvor mange tusinde kroner der unødigt spildes i denne skov? Og hvor meget CO2 de mange døde træer kunne have optaget?

Hvis talsfolkene for en vildskov så gerne vil have en sådan, så lad dem starte fra bunden. Plant for eksempel skove på de hundredevis af hektar jord, som henligger som brakjord, og slip dyrene løs herpå med hegn, og hvad der tilhører.

Grøn og bæredygtig skov optager CO2, så bevar Marselisborgskovene grønne og gør dem endnu mere storslåede til gavn og glæde for befolkning, sundhed, klima og ikke mindst som et fristed, der gavner alles psyke i krisetider. Indhegninger med begrænset frihed er en dårlig idé for såvel dyr som mennesker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt plejehjem for demensramte borgere åbner i Aarhus

Debat

Marselistunnelen - en nødvendighed?

Aarhus

Livet i en fredet bygning: - Vi lever på husets præmisser

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce