Annonce
Debat

Nej tak til nedrivninger: Det gamle bør renoveres til fordums glans

"Byens ældste fredede hus bliver jævnet med jorden sammen med arkitekt Thorkel Møllers Jomsborg og slutteligt den gamle skibshandel. Til gengæld vil bygherren opføre et moderne betonbyggeri, der i realiteten kan bygges alle steder, og som arkitektonisk ville gøre sig bedre på Aarhus Ø", skriver Claus Vildrik. Arkivfoto: Søren Willumsen
Annonce

DEBAT: Hvordan kan Aarhus Byråd seriøst vedtage et forslag om at rive byens ældste fredede bygning fra år 1600 i Mindegade 12 ned for at fremme placeringen af et moderne betonbyggeri? Har de røde som blå fuldstændigt glemt, at de er sat i salen for at varetage byens interesser - herunder ikke mindst at bevare den gamle århusianske arkitektur?

Vi kan alle være enige om, at der skal ske en løbende udvikling af byen, der kommer borgere og erhvervsliv til gode. Men i dette tilfælde vil det betyde, at byens ældste fredede hus bliver jævnet med jorden sammen med arkitekt Thorkel Møllers Jomsborg og slutteligt den gamle skibshandel. Til gengæld vil bygherren opføre et moderne betonbyggeri, der i realiteten kan bygges alle steder, og som arkitektonisk ville gøre sig bedre på Aarhus Ø i stedet for i den indre by, hvor det bygningsmæssigt ikke vil passe ind i den øvrige bebyggelses arkitektur.


Hvis vanviddet ikke står til at ændre, så bør det være et ultimativt krav, at bygningen på Mindegade 12 nedtages og genopføres i Den Gamle By, hvis de ellers har plads - alternativt opføres et andet sted i Aarhus! Vi kan ikke være andet bekendt!


Hvorfor, at byrådet overhovedet kan gå med til den slags vedtagelser, forekommer taget ud af en amerikansk B-fim, hvor kommunale politikere har en spillegæld til byens byggematador og nu vil denne have en gentjeneste.

Jeg synes, her er et skrækeksempel på endnu et projekt, hvor kommunen for længst skulle have sagt fra således, hverken den eller bygherrer spiller tid og ressourcer på et projekt, der ikke bør gennemføres.

Det viste projekt ville umiddelbart passe fint til Aarhus Ø, hvor beton og glas er fundamentale bestanddele i områdets arkitektur og passende i en nymoderne bydel. Infrastrukturen er ligeledes bedre gearet til at skulle optage de måske 200-300 personer, der ventes at ville have deres daglige arbejdsplads i et sådant byggeri.

Mindegade 12, Jomsborg og om muligt skibshandlen bør restaureres til fordums glans og bevares for eftertiden, således vi om 10-20-30 år stadig kan glæde os over arkitektur og historie.

Hvis vanviddet ikke står til at ændre, så bør det være et ultimativt krav, at bygningen på Mindegade 12 nedtages og genopføres i Den Gamle By, hvis de ellers har plads - alternativt opføres et andet sted i Aarhus! Vi kan ikke være andet bekendt!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Aarhus

Dagens corona-tal: Ja tak - lad os bare få flere af den slags meldinger

Annonce