Annonce
Debat

Nej tak til nedrivninger: Det gamle bør renoveres til fordums glans

"Byens ældste fredede hus bliver jævnet med jorden sammen med arkitekt Thorkel Møllers Jomsborg og slutteligt den gamle skibshandel. Til gengæld vil bygherren opføre et moderne betonbyggeri, der i realiteten kan bygges alle steder, og som arkitektonisk ville gøre sig bedre på Aarhus Ø", skriver Claus Vildrik. Arkivfoto: Søren Willumsen

DEBAT: Hvordan kan Aarhus Byråd seriøst vedtage et forslag om at rive byens ældste fredede bygning fra år 1600 i Mindegade 12 ned for at fremme placeringen af et moderne betonbyggeri? Har de røde som blå fuldstændigt glemt, at de er sat i salen for at varetage byens interesser - herunder ikke mindst at bevare den gamle århusianske arkitektur?

Vi kan alle være enige om, at der skal ske en løbende udvikling af byen, der kommer borgere og erhvervsliv til gode. Men i dette tilfælde vil det betyde, at byens ældste fredede hus bliver jævnet med jorden sammen med arkitekt Thorkel Møllers Jomsborg og slutteligt den gamle skibshandel. Til gengæld vil bygherren opføre et moderne betonbyggeri, der i realiteten kan bygges alle steder, og som arkitektonisk ville gøre sig bedre på Aarhus Ø i stedet for i den indre by, hvor det bygningsmæssigt ikke vil passe ind i den øvrige bebyggelses arkitektur.


Annonce

Hvis vanviddet ikke står til at ændre, så bør det være et ultimativt krav, at bygningen på Mindegade 12 nedtages og genopføres i Den Gamle By, hvis de ellers har plads - alternativt opføres et andet sted i Aarhus! Vi kan ikke være andet bekendt!


Hvorfor, at byrådet overhovedet kan gå med til den slags vedtagelser, forekommer taget ud af en amerikansk B-fim, hvor kommunale politikere har en spillegæld til byens byggematador og nu vil denne have en gentjeneste.

Jeg synes, her er et skrækeksempel på endnu et projekt, hvor kommunen for længst skulle have sagt fra således, hverken den eller bygherrer spiller tid og ressourcer på et projekt, der ikke bør gennemføres.

Det viste projekt ville umiddelbart passe fint til Aarhus Ø, hvor beton og glas er fundamentale bestanddele i områdets arkitektur og passende i en nymoderne bydel. Infrastrukturen er ligeledes bedre gearet til at skulle optage de måske 200-300 personer, der ventes at ville have deres daglige arbejdsplads i et sådant byggeri.

Mindegade 12, Jomsborg og om muligt skibshandlen bør restaureres til fordums glans og bevares for eftertiden, således vi om 10-20-30 år stadig kan glæde os over arkitektur og historie.

Hvis vanviddet ikke står til at ændre, så bør det være et ultimativt krav, at bygningen på Mindegade 12 nedtages og genopføres i Den Gamle By, hvis de ellers har plads - alternativt opføres et andet sted i Aarhus! Vi kan ikke være andet bekendt!

Annonce
Erhverv For abonnenter

Årets webshop 2021: Eventyret startede omkring et bål for 25 år siden

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Strejkende sygeplejersker:  ... det er Christiansborg, der skal løse problemet med ligeløn

AGF For abonnenter

Bagkanten: Der er flere plusser end minusser ved AGF's nye formation

Sport

Den magiske målmand stod i vejen: Brabrand smider Hobro ud af pokalturneringen efter straffe

Alarm 112

83-årig mand savnet: Sidst set på Samsø

Aarhus For abonnenter

Trine blev 'hende fra Løvens Hule': Har knoklet benhårdt for at skabe en succes af glimmer og guld

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat For abonnenter

Hvad nu, Venstre: Ahlers exit er en katastrofe

Alarm 112

Tidligere drabsdømt fængslet efter røveri: Blev tacklet og lagt i armlås af teenagesøn

Østjylland

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Alarm 112

'Rød alarm': Brand i køkken medførte evakuering af Bruuns Galleri

Aarhus For abonnenter

Fra hobby til millioner: Det har kostet Mia og Kenneth blod, sved og tårer at holde fast i succesen

Alarm 112

Vanvidsbilist mister bilen: Overhalede politiet med 200 km/t

Annonce