Annonce
Debat

Nej tak til begrænsninger: En tur i skoven uden hegn er sundhed for krop og sjæl

"Skoven har et meget højt brugertryk i forvejen og ved at opsætte indhegninger, vil der være endnu mindre plads. Desuden vil det opleves utrygt og uroligt at skulle færdes i skoven blandt udsatte dyr", skriver Mette Valbjørn og Jeanet Jørgensen. Arkivfoto: Helle Køhler Holm

DEBAT: Vi ønsker at sætte fokus på de store udfordringer, der vil være med hegning i Marselisborgskovene i relation til de mange mennesker, der hver dag bruger skoven og finder stor glæde, ro og tryghed ved at være i skoven.

I dag kan både mennesker og skovens dyr frit bevæge sig rundt i de smukke skove syd for vores by, Aarhus, og det gør tusindvis af mennesker og dyr året rundt. De nyder at være i skoven og opleve naturen uden hegn og begrænsninger – det er sundhed for krop og sjæl.

Marselisborgskovene er rekreativt område for borgere i hele Aarhus. Det ved vi, at mange borgere tillægger stor værdi. Det er sundt for os mennesker at komme ud i naturen og ud i skoven.

Annonce


Skoven skal gerne blive ved med at være et fristed for alle byens borgere.


På en almindelig vinterdag er det fantastisk at opleve, at så mange borgere bruger vores skove. Det ser vi, når vi selv er i skoven. Det er gruppen af pensionister, der nyder en dejlig gåtur i skoven, det er børnefamilien, der triller afsted med barnevognen, det er børnehaven på udflugt, og så er det løberne, mountainbikerne, rytterne og alle mulige andre, der bare går en tur i skoven og nyder vores pragtfulde bynære skove – noget, som er helt unikt for Aarhus som by.

Med byrådets beslutning om indhegning af store dele af skoven og udsætning af kvæg og heste og måske også andre dyr bag strømførende hegn fratager man byens borgere muligheden for at bruge skoven som et sted, hvor man kan finde ro, fordybelse og glæde – alt sammen noget, som styrker den fysiske såvel som den mentale sundhed.

Man fratager også både fritidsbrugere og idrætten mulighed for at bruge skoven.

Skoven har et meget højt brugertryk i forvejen og ved at opsætte indhegninger, vil der være endnu mindre plads. Desuden vil det opleves utrygt og uroligt at skulle færdes i skoven blandt udsatte dyr.

Skoven skal gerne blive ved med at være et fristed for alle byens borgere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

En kviktest og en drink for 149 kroner: Nyt privat testcenter åbnet ved åen i Aarhus

Alarm 112

26-årig idømt fængsel for vidnetrusler: Fandt betjent på Facebook og truede med at slå hans søn ihjel

Aarhus For abonnenter

Knæskallen gik i seks stykker: - Jeg mistede min udødelighed i cykelstyrtet

Alarm 112

Mand i varevogn skaber frygt i Åbyhøj: Ville have drenge til at hoppe ind i bilen og vise vej til Kvickly

Annonce