Annonce
Horsens

Nej til fancy kaffe og dyre drinks: Jeg vil drive café for almindelige mennesker

Café Boblen skal være et fristed - en boble - hvor man kan koble ind, når man skal koble ud fra hverdagen, fastslår Karina Hunter. Da Horsens Folkeblad var forbi, havde hun kun netop overtaget nøglen til lejemålet på Amaliegade, men inden torsdag vil de tomme lokaler være møbleret og hyggeligt indrettet, lover hun. Foto Michael Svenningsen
Alle skal have råd til jævnligt at gå på café, mener Karina Hunter, som nu åbner café med et særligt koncept, hun i årevis har drømt om at føre ud i livet.

Horsens: Det er en stor drøm, der bliver til virkelighed, når Karina Hunter torsdag slår dørene op til Café Boblen i Amaliegade 5.

Drømmen begyndte at spire for cirka 20 år siden, da hun arbejdede på café i Aarhus, fortæller hun.

- Jeg syntes, priserne var helt urimelige, og jeg drømte om at åbne en café for almindelige mennesker - ja, det lyder måske forkert, indskyder hun og forklarer videre:

- Når jeg selv har været på café, har jeg ofte følt, at det var en luksus, jeg ikke havde råd til. Men jeg synes, at alle har ret til den forkælelse. I min café skal det være sådan, at alle har råd til at komme uden at blive ruineret eller være nødt til at spinke og spare resten af måneden.

Annonce
Karina Hunter har lejet sig ind i den venstre del af Amaliegade 5, som tidligere blandt andet har huset Den Hvide Hest. Den nye café skal ligge i den del, hvor Den Hvide Hest drev butikken Stalden med udlejning af festtøj. Foto Michael Svenningsen

Ingen fancy kaffe

Karina Hunter er kontoruddannet og havde egentlig ikke planlagt, cafédrømmen skulle føres ud i livet nu.

- Jeg har altid tænkt, at jeg ville gøre det, når jeg var fyldt 50, og børnene var flyttet hjemmefra, så det kun var mig, der skulle leve af rugbrød, hvis det ikke gik, fortæller den nu 42-årige caféejer.

De to børn er 11 og 18 år, men de og ægtemanden Scot var alle enige om, at det var nu, hun skulle gribe chancen.

- Som mine kære børn minder mig om, bliver jeg ikke yngre. Så jeg håber, det kan løbe rundt. Jeg krydser fingre for, at gæsterne vil tage godt imod konceptet, som er helt nede på jorden, og at de lave priser gør, at de har råd til at komme mere, siger Karina Hunter.

Opskriften, der skal gøre forretningen rentabel, har hun sporet sig ind på:

- Menuen bliver simpel. Hvis priserne skal bankes ned, skal jeg ikke have for mange ting. Det skal være så enkelt som muligt, og jeg skal kunne klare det selv, siger hun.

Til den lille sult er der en hjemmelavet suppe eller friskbagte boller og et udvalg af kager at vælge mellem.

- Og der serveres ikke alkohol, men varm kakao, lækker te og helt almindelig kaffe - ikke det fancy, fastslår Karina Hunter.

Beliggenhed, beliggenhed

At Café Boblen åbner netop i Amaliegade i Horsens, er ikke helt tilfældigt.

- For nogle år siden flyttede vi fra Aarhus til Hadrup mellem Odder og Horsens. Siden har vi fravalgt Aarhus og valgt Horsens til. Jeg synes, Horsens har mange lækre cafeer i Latinerkvarteret, men ikke rigtig noget i den anden ende.

- Jeg ved godt, at man skriger beliggenhed, beliggenhed, så selvfølgelig kan jeg være bekymret for, om det kan gå i den anden ende. Men beliggenheden er jo også en del af, at jeg kan gøre det billigere, og jeg håber, at jeg kan fange glade kunder på vej til eller fra bilen før eller efter shoppeturen, eller måske kan konerne parkere deres mænd på cafeen, forklarer Karina Hunter.

Hun håber også, at Boblen bliver et mødested for alle, unge som ældre, studerende, barslende, strikkende, eller dem, der vil mødes med naboen til et spil Ludo.

- Jeg tænker det som en lille boble, hvor man kan koble ud fra den forjagede hverdag. Lokalerne er så hyggelige, og udlejer har renoveret det, så det er pænt og up to date, samtidig med at stilen med stuk og charme er bevaret, siger caféejeren, som netop har overtaget lejemålet.

Disse dage har hun travlt med klargøring og indretning med et møblement, ting og sager, som hun i den seneste tid løbende har fundet i genbrugsbutikker og på diverse loppemarkeder. Torsdag kl. 10 slår hun dørene op til Boblen, som fremover er åben mandag-fredag kl. 10-17 og lørdage kl. 10-15.

- Søndag bliver min fri- og rengøringsdag, men jeg regner dog med at holde åbent et par søndage omkring jul, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce