Annonce
Navne

Nekrolog: Et liv med stærke fællesskaber

Pensioneret folkeskolelærer Birthe Haugaard Hansen, Hår ved Hinnerup, er død, 76 år. Privatfoto

NEKROLOG: Pensioneret folkeskolelærer Birthe Haugaard Hansen, Hår ved Hinnerup, er død, 76 år.

Birthe Haugaard Hansen blev født i Store Vildmose og fik hurtigt kælenavnet Bitten. Familien flyttede senere til Serritslev nord for Brønderslev, hvor forældrene overtog et hønseri. Hun var den ældste i en søskendeflok på fire og vendelbo med stort V, der aldrig glemte sin fødeegns dialekt eller det landskab, hun var rundet af.

Birthe Haugaard Hansen blev oprindeligt udlært inden for damekonfektion og nåede også at arbejde i en dametøjsbutik i Silkeborg i 1960'erne, inden hun i 1972 kunne afslutte læreruddannelsen på Silkeborg Seminarium - en profession og identitet, hun bar i hjertet til det sidste.

Allerede i 4. klasse havde hun truffet Ole, der blev hendes livs kærlighed. Parret blev gift i 1966, og efter studietiden arbejdede de først i Silkeborg og derpå i Skive, inden de i 1976 kom til Østjylland, hvor Birthe Haugaard Hansen blev ansat på Præstemarkskolen i Søften, mens Ole Hansen blev skolepsykolog ved den daværende Hinnerup Kommune.

Birthe Haugaard Hansen underviste på Præstemarkskolen i 25 år, og lærergerningen fyldte hende med glæde, stolthed og mening. Især arbejdet med børn med særlige udfordringer og klasselærerfunktionen havde hendes interesse.

Hendes vigtigste livsværk var dog hendes familie, venner og de utallige andre relationer, hun knyttede gennem livet. Parret fik børnene Line, Jeppe og Morten og har siden 1976 boet i et nedlagt landbrug i Hår, hvor de med tiden dannede et familiekollektiv med datteren og hendes familie.

Birthe Haugaard Hansen var en omsorgsfuld, lys og lattermild kvinde, der med en inderlig oprigtighed delte ud af gode råd, genbrugsfund, grønsager og blomster fra haven. Hun skabte et stærkt fællesskab omkring sig – især i familien, der efterhånden også kom til at omfatte svigerbørn og de syv børnebørn i alderen fire til 23 år, som hun altid havde tid til at hente og passe. Den varme hygge i hjemmet og udflugterne blev dermed en minderig del af deres opvækst.

Hun bevarede en tæt tilknytning til gamle kolleger og sine tre søskende, og da en søster blev ramt af alvorlig sygdom, tog Birthe Haugaard Hansen aktivt del i hendes genoptræningsforløb. I de senere år var hun også frivillig på Hinneruplund, Hadsten Lokalradio og tillige aktiv i flere haveforeninger.

Birthe Haugaard Hansen døde pludseligt og uventet i sit hjem – formentlig af en blodprop. Hun efterlader sin ægtefælle og deres tre børn samt svigerbørn og flokken af børnebørn.

kit

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Midtbyskole tvunget til at spærre af for gæster med øl og smøger i skoletiden

Aarhus

Se den opdaterede vaccinationsplan: Den sidste dansker forventes at være fuldt vaccineret i uge 28

Annonce