Annonce
Navne

Nekrolog: Høj arbejdsmoral gennem hele livet

Annonce

NEKROLOG: Kontorassistent Jette Butenschøn Bunde, Aarhus, er død, 72 år.

Jette Butenschøn Bunde voksede op i Rødding. Her drev forældrene en slagterforretning, og da hun som stor skolepige mistede sin far, påtog hun sig et betydeligt arbejdsansvar i først forretningen og derpå på en kro og i en pølsevogn i samarbejde med sin mor.

Jette Butenschøn Bunde mødte som 15-årig sin kommende mand – den to år ældre Christian Bunde. Parret flyttede to år senere til Aarhus, hvor Christian Bunde blev uddannet som arkitekt, mens Jette Butenschøn Bunde blev kontorelev på et advokatkontor. Hun kom senere til Friis og Moltke, hvor hun blev tovholder i firmaets regnskabsafdeling.

Christian og Jette Butenschøn Bunde giftede sig i 1969 og fik i tilgift et professionelt samarbejde i over 25 år, da også han blev ansat hos Friis og Moltke, hvor han med tiden blev en del af ledelsen.

For Jette Butenschøn Bunde var arbejdet i arkitektverdenen et drømmejob, og efter et generationsskifte i virksomheden fortsatte hun inden for branchen med en ansættelse hos SBS Byfornyelse gennem en årrække.

Arbejdet udgjorde en stor del af Jette Butenschøn Bundes tilværelse. Hun gik til opgaverne med en rodfæstet retfærdighedssans og en rap replik kombineret med en høj arbejdsmoral og selvtillid – også da hun en moden alder skiftede spor og blev regnskabsmedarbejder hos et bofællesskab for udviklingshæmmede i Tranbjerg.

Jette Butenschøn Bunde sluttede sit arbejdsliv af med et samarbejde med et forpagterpar, der i 2006 overtog Restaurant Skovmøllen, hvor Jette Butenschøn Bunde tog del i hele projektet fra regnskaber til servering. I 2012 fulgte hun med til det nye Moesgaard Museum, hvor hun serverede i cafeen i en periode, indtil det begyndte at knibe med kræfterne. Herfra gik hun på pension, men uden helt at finde sig til rette i den arbejdsfri tilværelse.

Christian og Jette Butenschøn Bunde skabte deres drømmehjem i en herskabslejlighed i Skt. Pauls Gade midt i Aarhus og blev med tiden forældre til Casper og Tatyana-Stine, som de adopterede fra Sri Lanka.

Christians død i 2003 medførte en stort tomrum i Jette Butenschøn Bundes tilværelse. Hun solgte deres drømmelejlighed, men fandt en mindre bolig i samme gade og kunne dermed bevare sin nære tilknytning til kvarteret.

Jette Butenschøn Bunde døde af kræft efter et meget kort sygdomsforløb. Hun efterlader børn, børnebørn og en svigersøn.

kit

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF-slutfløjts-podcast: Var der rødt kort? Gu VAR der ej

Navne

Musikeren bag stort julehit fylder 70

Coronavirus

Live:  Hver fjerde med corona er ikkevestlig indvandrer eller efterkommer

AGF

David Nielsen om AGF-udvisning: - Det er helt grundlæggende forkert

AGF

Lynudvisning blev dyr for AGF: Taber for anden gang til FC Nordsjælland

Annonce