Annonce
Navne

Nekrolog: Livet begyndte skidt men endte godt

Niels-Holger Labohn glædede sig ikke til at skulle herfra, men han fik den død, han havde ønsket sig, da han sov stille ind uden smerter natten til den 5. januar. Og “Hvad kan vi gøre ve’ det?” som hans andensidste sætning til familien lød. Privatfoto.

Niels-Holger Labohn, Tranbjerg Plejecenter, tidligere Klintevej i Risskov, er død, 90 år gammel. Nekrologen er indsendt at sønnen Knud Labohn, Hinnerup.


Det begyndte skidt, og kunne være gået meget værre. Men livet endte godt for den dreng, der blev født på Korsør Sygehus en kold januardag i 1931. Hans mor døde under barslen, efter sigende efter at have valgt mellem sit ufødte barns liv og sit eget. Og valgt barnets.

Faren ville ikke beholde drengen, der havde kostet hustruen livet, og bortadopterede ham kort efter fødslen. Det fik det barnløse ægtepar Fritz og Anna glæde af, og de gav ham en kærlig opvækst.

Annonce

Adoptivfaren arbejdede ved Storebælts færger, og glæden ved havet smittede af på Niels-Holger, som fik nogle af sine bedste timer i en jolle på vandet. Også da familien senere flyttede til Nyborg. Livet som sømand lå som brolagt foran drengen. Men en streng sømandsskole - hvor han blev tvunget til at spise fisk, han afskyede - fik ham til at søge ind til DSB, hvor han blev i 40 år.

Til det sidste kunne han remse de mange stationer op, togene stoppede ved i 50’erne. Men Aars huskede han bedre end de fleste. Her mødte han Irene, som han blev gift med, og efter nogle år flyttede de med datteren Pia til Vejlby ved Aarhus, i 1958.

Siden kom sønnen Knud til, og efter nogle år på hovedbanegården og stationen i Silkeborg kom Niels-Holger til P-risten ved Ringgadebroen, hvor han ledede rengøringen af togene. Her blev han resten af sit arbejdsliv.

Adressen skiftede undervejs til Klintevej i Risskov, hvor han nåede at bo i 40 år. Som enkemand begyndte helbredet at svigte, og Niels-Holger - som ikke havde været indlagt siden sin fødsel i Korsør- blev en overgang jævnlig gæst på hospitalsgangene i Skejby.

Han fik ny bolig på Tranbjerg Plejecenter, hvor et omsorgsfuldt personale livede ham op i fem år. Hans positive sind og mange muntre replikker gjorde, at de ansatte ofte forlod ham med et smil på læben.

I postkassen lå altid et historieblad og to aviser, for han holdt af at være godt orienteret. Århus Stiftstidende lå således fast på stuebordet i over 60 år.

De sidste uger blev helbredet hastigt svækket. Men ligesom han fik et liv, få havde turdet håbe på den januardag i 1931, fik Niels-Holger den død, han havde ønsket sig, da han sov stille ind uden smerter natten til den 5. januar.

Han glædede sig ikke til at dø, men havde vænnet sig til tanken. Som hans andensidste sætning til familien lød: “Hvad kan vi gøre ve’ det”?

Niels-Holger Labohn efterlader sig børnene Pia og Knud, børnebørnene Peter, Christina, Ingrid, Kamille og Lærke samt oldebørnene Mathilde, Line, Erik og Karl.

Begravelsen finder sted i stilhed.

Annonce
Byudvikling For abonnenter

Stor udvidelse af Den Permanente på vej: Kan blive et aktiv for hele Aarhus

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Serverede guldstøv, candyfloss og glimmer: Populær gourmet-restaurant drejer nøglen om

Navne For abonnenter

Farvel til en elsket overlæge: Man kan ikke sige noget skidt om Ole Helmig

Alarm 112

Kørt på skadestuen: Cyklist påkørt af bil ved rutebilsstationen

Alarm 112

Efter bølge af indbrud i biler: Dommer fængsler tre udlændinge mistænkt for at være på tyvetogt

Regeringen varsler lempelser: Her er restriktionerne, som eksperter er klar til at sige farvel til

Aarhus For abonnenter

Aarhus har aktier i store miljøsyndere: - Det skal stoppe nu, siger politikere

Navne

Multiartisten har skabt sin egen vej: Fra Nik og Jay-danser til magasindirektør og TV-vært

Aarhus

Hvor mange har haft corona uden at vide det? Nyt forsøg skal gøre os klogere på det - og hvor langt vi er i epidemien

Vanvittig diskussion om skuespillere: Kun en jøde må spille jøde, og kun en transkønnet må spille transkønnet

Aarhus

Se video: Bil gik op i flammer - vidne så to personer stikke af

Aarhus For abonnenter

Vil du nøjes med at få gjort rent en time hver anden uge? Her er svarene fra ældre-politikerne i Aarhus

Aarhus

Mere end hver fjerde test positiv: Aarhus fortsætter med højt smittetal

Annonce