Annonce
Navne

Nekrolog: Malermester Leif omfavnede livet til det sidste

Præsten sagde i sin tale, at han ganske vist nåede at fylde 75 år, men Leif Møller Sørensen levede fortsat som en på 20. Det var vigtigt for ham at få det maksimale ud af livet. Privatfoto.
Leif Møller Sørensen var en levemand til det sidste. Malermesteren var stadig aktiv på arbejdsmarkedet, havde en enorm omgangskreds og al grund til at fejre sin 75-års fødselsdag med manér. Det var det, han var i færd med, indtil et uheldigt fald satte en stopper for festen.

ÅBYHØJ: Liverpools nationalhymne You’ll Never Walk Alone spillede, mens kisten blev båret ud. Leif Møller Sørensen var iført sin yndlingstrøje med den engelske fodboldklubs logo på brystet, og mere end 100 mennesker gik ud fra kirken sammen med ham.

Leif var dedikeret fodboldfan. På alle måder en holdspiller. En knippelfin ven, far og morfar og altid aktiv. Både som selvstændig malermester, som børnepasser og sportsudøver.

Præsten sagde i sin tale, at han ganske vist nåede at fylde 75, men at han fortsat levede som én på 20. Der var gang i Leif. Mere end i de fleste, og hans døtre Anne og Rikke har siden hans død modtaget utallige beskeder fra folk, som kendte deres far og nu skriver, at de satte stor pris på venskabet med ham.

Annonce

For Leif var sådan én, der var let at holde af og svær at blive fri for. Forstået på den måde, at han altid satte andre før sig selv og gav en hånd med længe inden, han blev bedt om det. Det fik barnevenskaber til at vokse ind i voksenlivet, imens nye kom til undervejs.

Fest og svingom

Tom var en af Leifs bedste venner, og sådan havde det været, siden de var seks år gamle. Forældrene var venner, så det var naturligt, at drengene også sås. De spillede fodbold sammen på Dalgas Avenue og senere i idrætsforeningen AIA. De aftjente værnepligt side om side, og da Tom blev gift i en ung alder, holdt det aldrig Leif tilbage fra at være tredjehjul. Få år senere mødte han sin egen udkårne, Kille, som han kaldte hende, og hurtigt blev de fire et fast sjak, der gik til fester og koncerter ved enhver given lejlighed.

Kille hed i virkeligheden Kirsten, og Leif og hende fandt sammen på den nu hedengangne natklub Box 72 i Aarhus Midtby. På det tidspunkt var Leif 24 år og Kirsten 16, og selvom hendes forældre var noget betænksomme ved aldersforskellen, var de to ikke i tvivl om, at det skulle være dem.

Leif var født og opvokset i Aarhus, og det var her, han følte sig hjemme. Sammen med Kirsten slog han sig ned på Bakkefaldet i Hasle, hvor parret fik pigerne Anne og Rikke. Døtrene husker deres barndomshjem som værende fyldt med kærlighed og varme, sport og musik, for Leif tog også gerne børnene med til koncerter, bl.a. med Sanne Salomonsen og Big Fat Snake.

Hans bedste aftener bød på fest og svingom, og var han særligt begejstret for bandet på scenen, uddelte han gladeligt fadøl til både venner og artister.

Tom og Leif blev også ved med at spille fodbold sammen, selv da der stod ’Old Boys’ på ryggen af dem. Tredje halvleg var den sjoveste, det var de enige om, men til trods for at øllene fyldte mere end bolden på banen, lykkedes det holdet at vinde Danmarksmesterskabet i Old Boys-fodbold i både 1981 og ’82.

Anden sejr var over fodboldklubben Avarta fra Rødovre, og da Leif efter kampen var faldet i snak med en af modstanderne, endte de med at bytte medaljer. Leif mente alligevel ikke, at han havde behov for endnu en i guld, og desuden brød han sig vældigt om gutterne fra Avarta, hvis klub dog godt kunne trænge til lidt økonomisk support. Foruden det uofficielle medaljebyt endte Leif derfor med at melde sig ind i klubben som passivt medlem, hvor han betalte kontingent i de næste mange år.

Leif ville aldrig sige det selv, men det var sådan, han var. Gavmild som dagen er lang. Det fik folk til at flokkes omkring ham, han havde altid aftaler, og nogle gange så mange, at de overlappede og gjorde det umuligt for ham at gøre alle glade.

Døtrene Rikke og Anne lavede altid grin med, at deres far gik mere i byen end dem selv, men de var samtidig glade for, at deres far var social og havde et aktivt liv. Næsten hver weekend stod den på Liverpool-kamp med hans faste fodboldvenner. Han havde en gåklub med tidligere Old Boys-spillere, der gerne mødtes to gange om ugen, men det kunne aldrig være om torsdagen, for der spillede han billard med nogle, han kendte fra Murernes Fagforening. Derudover spillede han golf og tennis flere gange om ugen.

Annonce

Morfar til fire

At Leif holdt sig beskæftiget kunne ingen være i tvivl om. Men i perioder arbejdede han så meget, at familien kun sjældent så ham. Fordelingen derhjemme var alle dage sådan, at Leif tjente pengene, mens Kirsten arbejdede deltid som klinikassistent og tog sig at huset og pigerne resten af tiden.

Selvom Anne og Rikke som børn så mest til deres mor, var de aldrig i tvivl om, at deres far elskede dem. Han var altid med, når de spillede håndbold- eller badmintonkampe, og han deltog altid i sociale arrangementer.

Efter Kistens død i 2013 stod Leif pludselig alene uden sin livsledsager. Sorgen var stor, men han formåede at forblive social og aktiv, for Leif ville have det maksimale ud af livet, akkurat som han altid havde fortalt sine døtre, at de skulle efterstræbe. Han vidste, at han havde mange gode år i sig endnu, og dem ville han dele – særligt med sine børnebørn.

Helt frem til sin død hjalp Leif til, så ofte han kunne. Han tog ældstebarnebarnet med på shoppeture, hev dem med i biografen eller i Friheden, så dem spille fodbold og influerede hele bundet til at blive Liverpoolfans. Leif iførte sig førertrøjen på familiefronten i en sen alder, men han viste sig at være god til det, og som en bonus fik han tilmed et tættere bånd til sine egne to døtre.

Leif Møller Sørensen passede sine børnebørn så ofte, han kunne komme til det. Han nåede at blive morfar til nummer fire få dage inden sin død. Privatfoto.

Han glædede sig til at samle dem alle sin til 75-års fødselsdag 18. december, og han glædede sig især til at byde familiens nyeste medlem velkommen.

Tre dage før sin død blev Leif morfar for fjerde gang. Denne gang til ”et pragteksemplar af en velskabt knejt”, som han stolt skrev til Tom efter fødslen. Desværre nåede Leif ikke at se sit fjerede barnebarn med egne øjne.

Dagen før sin fødselsdag var Leif taget på Guldtoppen i Åbyhøj med et hold gode kollegaer. Stemningen var høj, promillen formentligt det samme, for der var noget at fejre. På et tidspunkt skulle Leif på wc, og derfra er det svært med sikkerhed at sige, hvad der skete. Teorien er, at han gled. På en stejl trappe, der førte ned til toilettet i kælderen.

Fra Rikke og Anne blev ringet op omkring ulykken, til de fik at vide, at de måtte sige farvel, gik der knapt et døgn. I den tid nåede de to søstre at aftale, at de ville sige til deres far, at han blev nødt til at tage den mere med ro fremover. At han blev nødt til at passe på sig selv og begynde at leve som én, der var ældre end 20 år.

Det nåede de ikke. Men de ved, at deres far var i sit es, da han faldt. At han havde en aften lige i sin ånd og var blandt venner, der ville ham det bedste. I øvrigt ligesom alle andre. Leif Møller Sørensen gik aldrig alene.

Han efterlader sig døtrene Anne og Rikke, svigersønner og fire børnebørn.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Hængt ud som psykopat: Rasmus følte sig forfulgt af chikane, da han forlod kendt Aarhus-café

Danmark

Fredagens coronatal: Sætter rekord med 53.655 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Læser undrer sig over træer med tøj på: - Det er grimt og garanteret ikke sundt for træerne

Erhverv For abonnenter

Julefrokost kulminerede i opsigelser på stribe: Nu rejses der grov kritik af ikonisk Aarhus-café

Debat

Jeg er ikke bange for at spå: Det nye stadion ender som et økonomisk problem

AGF For abonnenter

Transfervinduet lukker snart: Her er fem AGF-spørgsmål, vi endnu ikke har fået svar på

Hver fjerde landmand kan forsvinde: - Det vil være hul i hovedet for klimaet

Aarhus

DMI opjusterer stormvarsel: Voldsomt vejr rammer også Aarhus

AGF For abonnenter

Kom med bagom AGFs nye angriber: De spurgte, om han var den nye Kasper Dolberg, men Eskild Dall er gået helt i stå

Navne

Mangeårig DR-profil og valgvært fylder 80: - Journalistikken har forandret sig

Aarhus

Blev sat til salg for 38 millioner kroner: Nu er Aarhus-legendes pragtpalæ solgt

Jesper Buch kalder sagen grotesk: - Åndssvage iværksætter-regler bremsede min datters virksomhed

Alarm 112

Efterlysning gav pote: Rema-røver fængslet efter straksdom

Byudvikling For abonnenter

Nabohuset blev bygget 40 cm for tæt på Mogens´ grund: Nu er der faldet en klar afgørelse

Aarhus

Dagens corona-tal: To rekorder og igen over 3.000 nye smittede i Aarhus

Annonce