Annonce
Navne

Nekrolog over en hjælpsom handyman

Karl Ærbo Jakobsen, Harlev, er død efter kort tids sygdom, 85 år gammel. Privatfoto

NEKROLOG: Michael Ryttergaard Jakobsen, Vejen, har sendt følgende nekrolog om sin far, Karl Ærbo Jakobsen, Harlev, der er død efter kort tids sygdom, 85 år:

Karl Ærbo Jakobsen var født i Græshave sogn på Lolland som den tredje i en søskendeflok på ni.

Han blev ansat ved landbruget, var soldat på Bornholm og drev senere eget landbrug i Kelleklinte nær Ubby ved Kalundborg sammen med ægtefællen Aase, med hvem han fik to børn.

Annonce

Efter et par år, hvor indtægten blev suppleret med arbejde som arbejdsmand hos en lille lokal murer, blev marker og dyr senere skiftet ud med murerskeen, da Karl gik i voksenlære hos Murermester Bent Christensen i Ubby og endte med at bygge boliger, institutionsbyggeri og bygninger til landbruget.

En særlig interesse havde Karl for bygning og opførelse af murede pejse. Et speciale, han havde tilegnet sig ved efteruddannelse på Slagelse Tekniske Skole.

I 1969 solgte Karl og Aase ejendommen, og allerede året inden havde Karl påbegyndt opførelsen af et parcelhus på Søndergade i Ubby.

Han blev enkemand i en tidlig alder, men blev gift igen i 2001 med Birgit, og parret boede først i Brabrand og flyttede senere til Harlev.

I Ubby havde Karl været politisk aktiv, men arbejdet i menighedsrådet blev i mange år hans hjertesag, og han nåede at fungere som kirkeværge ved Ubby Kirke i ca. 15 år.

Han var mangeårigt medlem af Aarhus Frederiksbjerg Y's Men's Club og var en stabil hjælper i genbrugsbutikker. Samtidig gav han med smil gerne en hjælpende hånd, når venner og familie kaldte på en handymand, og han udvidede og renoverede parrets sommerhus i Ebeltoft, som blev et yndet fristed for hele familien.

Karl Ærbo Jakobsen efterlader to voksne børn, to børnebørn samt sin kone og hendes familie.

Vi bringer gerne nekrologer og mindeord i avisen

Skriv til navne@stiften.dk, hvis du har et mindeord, du gerne vil have bragt, eller en person, du gerne vil have skrevet en nekrolog om.

Denne service er gratis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Aarhus

De smarteste sygehuse klarede coronakrisen bedst: AUH er blandt de bedste i verden

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Alarm 112

Nye redningsstiger i østjyske havne skal forebygge drukneulykker: Skrig-orange og kan ses fra vandet i mørke

Annonce