Annonce
Mad og drikke

Nem opskrift: Croque monsieur

Foto: Skovdalnordic.com

Inden vi tager hul på julen, skal vi en tur til Paris.

Nogle mener, at croque monsieur er franskmændenes svar på amerikanernes hamburger. Den findes også i flere varianter.

Jeg synes, at denne er ret nem, og så luner den i en kold tid. Spis den med salat og pommes frites til.

Vi fik den en skøn solskinsdag i oktober på Au Vieux Chatelet. Faktisk på min datter Annas 15-års fødselsdag, som vi fejrede i Paris os to sammen.

Opskrift

Til fire personer:

8 skiver surdejsbrød

2 dl cremefraiche 38 procent

250 g gruyere-ost

1 spsk. dijonsennep

25 g smør

200 g landskinke

Salt og peber

Rør cremefraiche med revet gruyere og sennep og tilsæt salt og peber. Smør blandingen på brødet. Læg to brødstykker sammen med landskinken i midten og osteblandingen opad.

Smelt smør på panden og steg brødet i det. Lad brødet blive lidt brunt, inden brødene lægges i et ovnfast fad og bages i ovnen ved 220 grader i 10 minutter.

Annonce
Foto: Skovdalnordic.com
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tyv med en sød tand: Kraftig bygget mand stjal en hel palle Blomme i Madeira

Aarhus

Efter drama på havnen: Turbåde indstiller al sejlads

Annonce