Annonce
Læserbrev

Nemlig.com er moderne. Det er deres metoder ikke

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Debat: Ud vælter det med rædselsberetninger fra Nemlig.com, og ind vælter det med penge til firmaet. Arbejdsforholdene er i bund, og profitten i top.

Først fortalte chauffører om ekstremt pressede tidsplaner, og et strafregime over for ansatte som begår små fejl, eller kommer for sent.

Nu fortæller lagerarbejderne om et fysisk og psykisk arbejdsmiljø, der efterlader en stor menneskelig regning hos de ansatte, og en stor økonomisk regning hos samfundet, som betaler for sygdom og arbejdsskader.

Annonce

Nemlig.com, Wolt, og andre firmaer med smarte navne, er nye typer virksomheder, der opfylder nye behov for udbringning af fødevarer. Men når kunden tager imod kassen med mad, får de også en leverance af dårlig smag i munden. For selv om virksomhedsmodellerne er moderne, er deres arbejdsgivermetoder reaktionært gods fra en svunden tid.

Ansatte fortæller, at de må løbe rundt på lageret, kravle på reolerne og bære tunge kasser. Arbejdsledere bruger i nogle tilfælde deres militære uddannelse til at fungere som ”indpiskere”, for at få effektiviteten op. De ansatte, som kun har 15 timers arbejde om ugen, lokkes med udsigt til fuldtidsarbejde, hvis de ellers knokler på.

Hele tiden kan arbejdseffektiviteten aflæses på storskærme. Lagerarbejderne er ofte fra ”kanten af arbejdsmarkedet”, og ikke vant til at sige fra overfor arbejdsgiverne. Det store flertal har ikke dansk baggrund, og det giver også sproglige udfordringer, hvis man skal samle sig i en faglig klub på arbejdspladsen.

Jeg har kaldt beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard til samråd i Folketinget for at diskutere den faretruende udvikling på det danske arbejdsmarked, og især hvilken rolle Arbejdstilsynet kan spille.


Hele tiden kan arbejdseffektiviteten aflæses på storskærme. Lagerarbejderne er ofte fra ”kanten af arbejdsmarkedet”, og ikke vant til at sige fra overfor arbejdsgiverne.


Der er brug for langt stærkere tilsyn, og for at Arbejdstilsynet fremover aktivt bidrager til valg af arbejdsmiljørepræsentanter på arbejdspladserne.

”Den Danske Model” for arbejdsmarkedet består af mange led, og fungerer ikke, når enkelte led mangler. Det er godt, at 3F har overenskomst med Nemlig.com, men anstændige vilkår i det daglige kommer ikke af sig selv af den grund.

Det kræver at de ansatte er medlemmer af fagforeningen, og de har modet til at sige fra overfor urimeligheder. Arbejdsmiljø- og tillidsrepræsentanter er krumtapper i virksomheder, som har moderne ledere. Fagbevægelsen og politikere skal sammen forsvare vores organiserede og civiliserede arbejdsmarked.

Brutaliseringen og forråelsen på nogle arbejdspladser er vinduer ind til en virkelighed, som breder sig, hvis vi ikke står sammen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rådmand bad sin direktør tænke på Dansk Folkeparti: Kommunens jurister frikender Jette Skive for ulovlig ordre

Annonce