Annonce
Østjylland

Nemmere, billigere og pænere: Hvem sagde, at den grønne omstilling var besværlig?

Centerleder Magnus Jønsson har svært ved at skjule sin begejstring over de flotte blomster, der omkranser stierne rundt imellem de mange udendørsfaciliteter hos hos Kuglen & Keglen. Foto: Andreas Benjamin Schmidt
Hvor der tidligere ikke var andet end en kedelig udtørret græsplæne, pryder nu tusinde og atter tusinde blomster det store areal foran Kuglen & Keglen, til glæde for både økonomi, klima og biodiversitet.

Odder: Selvom vi efterhånden er kommet halvvejs gennem november, pryder tusindvis af blomster endnu det store område, der vender ud mod Århusvej, foran Kuglen & Keglen.

- Synes du ikke bare, at det ser pissegodt ud, spørger centerleder Magnus Jønsson, der selv har svært ved at skjule sin begejstring over blomsterbedene.

Magnus Jønsson er hurtig til at tale sig varm, men han bliver dog hurtig afbrudt, da en ældre dame gerne vil vide, hvor hun kan booke nogle bowlingbaner.

Annonce

Han er heldigvis hurtig til at finde tilbage på sporet. Han fortæller, at de hos Kuglen & Keglen tidligere har måttet høre for, at den store plæne ikke ligefrem pyntede i bybilledet, men at de længe har forsøgt at få lov til at ændre på det.

- Faktisk tog det adskillige år at få tilladelse til at bygge på området, siger han.

Først for skønhedens skyld

I første omgang handlede byggetilladelsen om at få lov til at udnytte græsarealet til en udvidelse af spilleområdet, hvor der sidenhen er kommet flere og flere udendørsaktiviteter til. Tanken om at plante de mange blomster opstod først bagefter, og i første omgang primært med henblik på at forskønne spilleparken.

Det har vist sig, at vi som lille virksomhed, bare ved at tage nogle små skridt, har kunnet bidrage til noget som er rigtig pænt, miljøvenligt og godt for bierne.

Magnus Jønsson, centerleder hos Kuglen & Keglen.

Senere viste det sig dog også at være nemmere at holde blomster, samtidig med at det var pænere, for udover at den førhen tomme plæne ikke just pyntede, var det faktisk også en ganske tidskrævende opgave at slå græsset, ligesom det bestemt heller ikke var gratis.

- Det kunne godt tage det meste af en arbejdsdag at slå plænen, og i højsæsonen skulle det jo gøres mindst en gang om ugen, siger centerlederen.

Annonce

Sparer brændstof

Udover den sparede arbejdskraft ved ikke at skulle rulle en tur med plæneklipperen mindst en gang om ugen, så er der også en ikke uvæsentlig besparelse at hente i form af brændstof. For at slå hele plænen, skulle Kuglen & Keglens gamle havetraktor bruge mindst fem liter benzin.

- På en højsæson, hvor plænen skal slås mindst en gang om ugen, så er det jo en enorm mængde brændstof, siger Magnus Jønsson.

Der er stadig masser af fine blomster, selvom kalenderåret er i sin næstsidste måned. Foto: Andreas Benjamin Schmidt

Magnus Jønsson fortæller også, at hvis nogen for fem år siden havde foreslået ham at plante blomster og anlægge stier i så stor stil, som det er tilfældet, så ville han nok have tænkt, at det lød både meget dyrt og meget besværligt.

- Men faktisk har det vist sig, at vi som lille virksomhed, bare ved at tage nogle små skridt, har kunnet bidrage til noget som er rigtig pænt, miljøvenligt og godt for bierne, siger han.


Annonce
Aarhus For abonnenter

Guide til Michelin-kokkenes favoritspisesteder i Aarhus: Her tager vi hen i vores fritid

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Kommentar: Top seks er fortsat inden for det muliges rige for AGF, men status quo efter 1-1 mod Silkeborg har ikke ligefrem gjort sagen nemmere at løse

Aarhus For abonnenter

Frustrationer står i flammer: Ulovlig strejke og trussel om masse-opsigelser på hospitalet i Skejby

Debat

Ironi kan forekomme: Vores millionby savner da et højhus ved Møllestien?

Debat For abonnenter

Stiften mener: Sygeplejerskerne har fat i den lange ende

DGI til foreninger med coronatvivl: Hold gang i idrætten

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Tre AGFere spillede over par mod Silkeborg - to leverede en decideret ringe indsats

Østjylland

En læser undrer sig: Hvordan kan fitnesscenter sende regninger ud med fem års forsinkelse?

Alarm 112

Voldsomt uheld i Aarhus: Bilist ramt af bus

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

AGF

Det var da i grunden en kamp, AGF skulle have vundet, men som de reelt ikke fortjente at vinde

Aarhus For abonnenter

Bor I her? Mette og Philip har lavet interiørbutik i en lejlighed

AGF

AGF-målmand var ved at eksplodere: - De løb jo bare rundt om os

Annonce