Annonce
Sport

Nervøs japaner indleder titelforsvar i Australian Open med sejr

Kai Pfaffenbach/Reuters
Naomi Osaka og Serena Williams vandt begge på førstedagen af Australian Open. Roger Federer er også videre.

Naomi Osaka fra Japan indledte mandag sit titelforsvar ved Australian Open med en sejr over den useedede Marie Bouzkova fra Tjekkiet.

Den 22-årige Osaka vandt 6-2, 6-4.

- Det var virkelig hårdt for mig at få styr på mine nerver. Det er svært at spille mod en, du aldrig har mødt før i første runde af en grand slam, siger hun ifølge nyhedsbureauet AFP efter kampen, der varede 80 minutter.

I næste runde møder Osaka, der er seedet treer i turneringen, Zheng Saisai fra Kina.

Serena Williams, der har vundet Australian Open syv gange, var også i kamp mandag.

Den 38-årige amerikaner vandt for nylig i New Zealand sin første WTA-turnering i tre år, og hendes gode form gik ud over den russiske teenager Anastasia Potapova, der blev besejret 6-0, 6-3 i Melbourne.

Serena Williams, der jagter sin 24. grand slam-titel i single, har 18 gange deltaget i Australian Open, og hun har aldrig tabt en kamp i første runde. Hun er i år seedet som nummer otte og kan løbe ind i Caroline Wozniacki i fjerde runde.

Danskeren kom også godt i gang mandag med en sejr på 6-1, 6-3 over Kristie Ahn fra USA.

Hos herrerne var legenden Roger Federer fra Schweiz overlegen i sin kamp mod Steve Johnson fra USA.

Den 38-årige Federer vandt 6-3, 6-2, 6-2 efter godt en times spil. Kun en gang havde Johnson mulighed for at bryde Federer, som lavede ti serveesser i kampen.

- Jeg har trænet meget hårdt, som jeg altid gør, og jeg er lykkelig over, at jeg ikke havde nogle tilbagefald (som følge af skader, red.) i optakten til sæsonen, siger Federer efter sejren.

Med 20 grand slam-titler i single er han den mest vindende nogensinde i herretennis.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce