Annonce
Østjylland

Nethandel: Butikker drukner i uafhentede pakker

Arbejdet foregår nærmest i løb hos pakkeudleveringen i Løvbjerg i disse dage.Foto: Søren E. Alwan
Købmænd opfordrer kunder til at hente deres pakker hurtigst muligt, så der bliver plads til de nye pakker.
Annonce

Odder: - Vi drukner i pakker. Kom og hent jeres pakker. Forbered jer på ventetid, når I afhenter jeres pakker.

Sådan lyder nogle Facebook-opslag hos pakkeudleveringsbutikkerne.

- Det er kaos. Vi har så mange pakker, at det er helt vanvittigt, siger købmand Jesper Kirk fra Løvbjerg, hvor der står pakker overalt.

Generelt stiger nethandlen og dermed også antallet af pakker, der skal udleveres, men efter Black Friday er det helt vildt.

- Vi har haft otte medarbejdere til at udlevere pakker i seks timer i træk, så er der ikke mange til at passe resten af butikken, siger Jesper Kirk.

Samme travlhed oplever man i Dagli'Brugsen i Hou, hvor mellem 200 og 250 pakker ankommer hver dag.

- Vi var sådan set forberedt på, at der ville komme ekstra mange pakker ovenpå Black Friday, men voldsomheden kom bag på os, siger uddeler Jens Møller Poulsen.

Siden Black Friday har vi fået mellem 200 og 250 pakker om dagen til afhentning.

Jens Møller Poulsen, Dagli'Brugsen i Hou

Annonce

Venter på den sidste pakke

De mange pakker er i sig selv en udfordring, men der er også tendens til, at kunderne bestiller pakker fra flere forskellige steder og så først henter, når alle deres pakker en kommet.

- Men vi vil meget gerne have kunderne til at komme efter deres pakker hurtigst muligt, siger Jens Møller Poulsen.

Han kom til Hou for fire år siden. I den periode er antallet af pakker steget med 10-12 procent om året, og der er ikke udsigt til, at den udvikling stopper foreløbig.

Hos Løvbjerg kalkulerer man med en stigning på 20 procent årligt.

- Så vi er nødt til at finde nogle løsninger, så det bliver smartere sat op og dermed nemmere for vores medarbejdere at finde pakkerne, og kunderne dermed slipper for den lange kø eller for at gå forgæves, siger Jesper Kirk.

Det sidste er dog ikke udelukkende et problem, han kan løse alene.

- Nogle gange har vi simpelthen ikke modtaget pakkerne, når kunderne får en sms fra budfirmaet om, at pakken ligger klar til afhentning. Eller også, så får de en sms om, at pakken skal hentes hos os, men pakken ligger i en anden butik. Det er selvfølgelig meget beklageligt, siger Jesper Kirk.

Annonce

Undgå køen

En af de andre butikker, hvor ens pakke kunne være endt, er i Uno-Kiosken på Rådhusgade.

Og her er der ingen kø, lover kioskens ejer Kim Antonsen.

- Vi har også PostNord, ingen kø, masser af plads og hurtig udlevering, lyder opfordringen fra Kioskejeren.

E-handel 2019

Hos betalingsleverandøren DIBS, en del af nets, der leverer betalingsløsninger til mere end 30.000 webshops, steg antallet af online transaktioner med 57 procent på Black Friday.

Ifølge DIBS’ opgørelse, blev der fra mandag til torsdag forud for årets Black Friday registreret 42 procent flere handler på nettet sammenlignet med en gennemsnitlig 7-dages uge i 2019.

DIBS by nets laver hvert år en rapport med statistik om danskernes e-handel.

Rapporten fra 2019 udkom i september og viste vækst over hele linjen.

Der er ifølge rapporten især to grunde til, at den danske e-handel i 2019 vokser med over 5 procent fra 133,5 milliarder kroner i 2018 til i alt 140,7 milliarder kroner i 2019: Bekvemmelighed og pris.

Der er næsten konstant kø til pakkeudleveringen hos Løvbjerg, men heldigvis er kunderne tålmodige. Foto: Søren E. Alwan
Det er ikke lige nemt at komme til at alle de pakker, der er væltet ind hos de forskellige pakkeudleveringer siden Black Friday.Foto: Søren E. Alwan
Der kommer cirka 20 pct. flere pakker fra år til år i Løvbjerg, så logikken skal være i orden, når pakkerne skal findes.Foto: Søren E. Alwan
Mange kunder skal hente flere pakker på en gang som her i Løvbjerg. Men det kan også være en udfordring især hos de små pakkeudleveringer, hvorfor man i Hou og Hundslund gerne ser, at kunderne henter pakkerne i det tempo de kommer ind, så der kan blive plads til nye pakker.Foto: Søren E. Alwan
Som regel lykkes det at finde pakkerne, men det sker også af kunderne får besked om at hente deres pakker, før pakkerne rent faktisk er ankommet til udleveringsstederne.Foto: Søren E. Alwan
Helt op til otte medarbejdere har det været nødvendigt at afsætte til pakkeudleveringen i Løvbjerg i dagene efter Black Friday pakkerne begyndte at vælte ind.Foto: Søren E. Alwan
Der er fart på i pakkeudleveringen i Løvbjerg i disse dage.Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Aarhus

Festugeboss er tavs om aflysning

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Alarmen ringer i kommuner omkring Aarhus: - Vi følger corona-situationen meget tæt

Aarhus For abonnenter

Stikprøve i Føtex, Kvickly og Menu: Så mange kunder spritter ikke hænder

Annonce