Annonce
Østjylland

Neurocentret fik en grøn plet

Jeanette Roest Thysen klippede snoren til haven, mens Lis Kleinstrup fra hospitalsledelsen så til. Foto: Hanne Bliksted.

Danske Planteskoler sørgede for en lille have ved hospitalet.

Selv om der er masser af skov omkring Hammel, er det ikke ensbetydende med, at alle kan nyde den. For eksempel kan patienter på Hammel Neurocenter have svært ved at komme ud i naturen. Men nu har de fået en mulighed lige uden for døren.

Haven på 140 kvadratmeter har mange forskellige planter.

Forleden blev der indviet en såkaldt Grøn Plet på hospitalet, en lille hyggelig have med mange forskellige planter og buske og natuligvis en solid bænk, hvor patienter og pårørende kan nyde haven.

Haven er skænket af foreningen Danske Planteskoler, og den har været på en lang rejse, før den nåede Hammel. Haven blev lavet til Odense Blomsterfestival, så blev den pakket ned for at blive udstillet i Slagelse, så blev den pakket ned igen og havde en pause på Verners Planteskole ved Svenstrup for at blive endelig plantet ved Hammel Neurocenter.

Det er havearkitekt Jeanette Roest Thysen, der som ambassadør for Danske Planteskolers kampagne Grønne Pletter har stået for at planlægge haven. Hun kom selv til skade i trafikken for nogle år siden og ved hvor meget det betyder at have mulighed for at nye naturen lige uden for døren.

Haven er bygget op, så trænerne danner loft og vægge, og planterne er udvalgt, så der er noget for alle sanser. For eksempel kan øjnene glæde sig over planternes mange forskellige farver, og med ørerne kan man nyde bladenes raslen og fuglesangen.

»Haven skal berige patienter, pårørende og personale med grønne og livgivende planteoplevelser og støtte det enestående arbejde som neurocenteret gør for at genoptræne senhjerneskadede patienter,« sagdejeanette Roeset Thysen ved indvielsen.

Lis Kleinstrup fra hospitalsledelsen roste projektet og ikke mindst den energi, som Jeanette Roest Thysen har lagt for dagen i arbejdet med at skabe en god have til glæde for hospitalets patienter. Det er hospitalets gartner samt havegruppe med ti medarbejdere, som nu skal passe haven. Ved indvielsen fik de både en foderautomat og et fuglebad, som straks blev placeret i haven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Byrådsmedlem er 'stikker' på Aarhus Ø: - Jeg har aldrig mødt så megen taknemlighed

AGF

Få overblikket: Kom hele vejen rundt om AGFs sejr over Randers

Annonce