Annonce
Aarhus

Neurologisk Afdeling vinder årets Integrationspris i Aarhus

<p>Borgmester Jacob Bundsgaard sammen med serviceleder Jonna Ledet Thomsen, Aarhus Universitetshospital, Neurologisk Afdeling, der mandag fik prisen overrakt. PR-Foto</p>

Aarhus Universitetshospital, Neurologisk Afdeling, modtog Aarhus Kommunes Integrationspris for at lette adgangen til job og uddannelse i sundhedssektoren.

Aarhus Universitetshospital, Neurologisk Afdeling, modtog mandag Aarhus Kommunes Integrationspris.
Annonce
Der var ros og anerkendelse til de tre nominerede - Ikea, Dansk Supermarked og Aarhus Universitetshospital - ved overrækkelse af integrationsprisen. Alle tre virksomheder har gjort en flot indsats på integrationsområdet, lød det fra blandt andre borgmester Jacob Bundsgaard (S), der blandt andet sagde til vinderen:
»I har gennem uddannelse og kursusforløb gjort et flot stykke integrationsarbejde ved at give adgang til arbejde og uddannelse inden for sundhedssektoren. I har ligeledes udvist godt engagement og stor ejerskabsfølelse for at få det til at lykkes.«
Aarhus Universitetshospital har givet flygtninge forskellige optræningsforløb. Undervejs har alle deltagerne gennemført et hygiejnekursus, ligesom de er blevet introduceret til de forskellige arbejds- og uddannelsesmuligheder i sundhedssektoren.
Integrationsprisen er indstiftet af Aarhus Byråd og uddeles hvert år for at hædre århusianske virksomheder eller personer, som har ydet en særlig indsats for at styrke etniske minoriteters beskæftigelsessituation - eller som har gjort sig særlig bemærket i holdningen til integration på arbejdspladsen eller i bylivet.
Det er i år 13. gang prisen uddeles, og i de seneste år er prisen gået til Enemærk & Petersen (2015), Virksomhedsskolen, Aarhus Havn (2014), Kantinen på Via University College (2013) og International Community (2012).
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Ingen skal være ensomme

”Ensomhed. Det er en følelse, som rammer mange. Det gælder ikke alene socialt udsatte, det gælder ældre mennesker, som ser deres ægtefælle og deres jævnaldrende falde fra – hvor blev de af, alle de, der fyldte hverdagen? Men det kan ligeså vel gælde børn og ganske unge mennesker. Hvem vil lege med mig? Hvem har jeg at snakke med? Ikke bare på Facebook, men rigtigt: ansigt til ansigt under fire øjne med en jævnaldrende eller med en, der er ældre, og som man kan betro sig til. En at dele sine tanker med. Vi har brug for at tale sammen, også om ensomheden. Vi har brug for hinanden. Vi har brug for at få bekræftet, at vi betyder noget.” Sådan sagde vores kloge dronning blandt andet i sin nytårstale. Og som sædvanligt har majestæten ret: Ingen skal være ensomme. Men ensomheden er opstået i takt med at tidsånden, hvor samfundet har udviklet sig til, at vi alle er vores egen lykkes smed. Vi er omringet af en syg mig-mig-mig-kultur, hvor de stærkeste med lethed overlever på første klasse, mens de lidt svagere fuldstændig kynisk efterlades på perronen, når eksprestoget buldrer afsted. Aldrig har der i Statstidende været så mange efterlysninger af pårørende til en ensom afdød, og det sker oftere og oftere, at man hører om en person, der er fundet død i sin lejlighed – en måned efter døden indtrådte. Og ikke så sjældent er det en besøgsven, der finder afdøde. En besøgsven – smag lige på ordet! Jamen, hvad er det for en uorden? Hvorfor kan vi i et lille land som Danmark ikke tage os bedre af hinanden? Vi skal huske kontakten til familiemedlemmer, til gamle venner, til naboerne og til dem vi møder på vores vej. Glem nu for pokker den dér med, at vi vil ikke blande os – vi skal netop blande os, være nysgerrige, vise interesse og omsorg – ja, kort sagt: gøre noget!

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];