Annonce
Aarhus

Neurologisk Afdeling vinder årets Integrationspris i Aarhus

<p>Borgmester Jacob Bundsgaard sammen med serviceleder Jonna Ledet Thomsen, Aarhus Universitetshospital, Neurologisk Afdeling, der mandag fik prisen overrakt. PR-Foto</p>

Aarhus Universitetshospital, Neurologisk Afdeling, modtog Aarhus Kommunes Integrationspris for at lette adgangen til job og uddannelse i sundhedssektoren.

Aarhus Universitetshospital, Neurologisk Afdeling, modtog mandag Aarhus Kommunes Integrationspris.
Annonce
Der var ros og anerkendelse til de tre nominerede - Ikea, Dansk Supermarked og Aarhus Universitetshospital - ved overrækkelse af integrationsprisen. Alle tre virksomheder har gjort en flot indsats på integrationsområdet, lød det fra blandt andre borgmester Jacob Bundsgaard (S), der blandt andet sagde til vinderen:
»I har gennem uddannelse og kursusforløb gjort et flot stykke integrationsarbejde ved at give adgang til arbejde og uddannelse inden for sundhedssektoren. I har ligeledes udvist godt engagement og stor ejerskabsfølelse for at få det til at lykkes.«
Aarhus Universitetshospital har givet flygtninge forskellige optræningsforløb. Undervejs har alle deltagerne gennemført et hygiejnekursus, ligesom de er blevet introduceret til de forskellige arbejds- og uddannelsesmuligheder i sundhedssektoren.
Integrationsprisen er indstiftet af Aarhus Byråd og uddeles hvert år for at hædre århusianske virksomheder eller personer, som har ydet en særlig indsats for at styrke etniske minoriteters beskæftigelsessituation - eller som har gjort sig særlig bemærket i holdningen til integration på arbejdspladsen eller i bylivet.
Det er i år 13. gang prisen uddeles, og i de seneste år er prisen gået til Enemærk & Petersen (2015), Virksomhedsskolen, Aarhus Havn (2014), Kantinen på Via University College (2013) og International Community (2012).
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Bedre neurorehabilitering eller besparelse?

I næste uge skal Region Midtjyllands hospitalsudvalg og udvalg for nære sundhedstilbud igen tage stilling til et forslag om at flytte neurorehabilitering fra Horsens og Randers til Aarhus. Som næstformand i udvalget for nære sundhedstilbud har jeg naturligvis fulgt sagen tæt, for netop spørgsmålet om nærhed og kvalitet i behandlingen betyder meget for Alternativet. Fagligt er der både fordele og ulemper ved at samle neurorehabiliteringen i Aarhus. En samling i Aarhus vil fjerne behovet for overflytning mellem hospitalerne, og det giver mulighed for større specialisering. Desuden vil der også være fordele alene i placeringen tæt ved neurologien. Til gengæld kan placeringen længere væk fra patienternes hjem give mindre støtte fra patienternes pårørende. Der er næppe tvivl om, at fordelene trods alt overstiger ulemperne, og samlingen dermed vil være et kvalitetsmæssigt løft af neurorehabiliteringen. Der er til gengæld heller ikke tvivl om, at det giver en større udgift, end den nuværende løsning. Hvis vi skal lave ændringen, skal vi derfor være klar til at betale mere for det. I den nuværende indstilling skal ændringen finansieres af andre besparelser på de tre hospitaler. Det er ikke i orden! Alternativet kan derfor kun støtte forslaget om at flytte neurorehabiliteringen fra Horsens og Randers til Aarhus, hvis vi kan finde pengene til merudgiften uden at de tre hospitaler skal lave kompenserende besparelser.

Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Annonce