Annonce
Aarhus

New York Times tilbragte 36 timer i Aarhus: Her er hvad, avisen anbefaler

Hvad skal man lave, hvis man har 36 timer i Aarhus? New York Times har lavet en guide, hvor man starter på Aros og slutter på Moesgaard. I mellemtiden skal man både opleve "hygge" og spise "smorrebrod", som avisen kalder det. Fotos: Jens Thaysen, Kim Haugaard, Axel Schütt

New York Times-journalisten Ingrid K. Williams har været et smut i Aarhus og anbefaler, at man starter på Aros og slutter på Moesgaard. Indimellem skal man blandt andet opleve "hygge" og spise "smorrebrod".

AARHUS: Hvordan skal man bruge 36 timer i Aarhus? Det har New York Times et bud på.

Den amerikanske avis har været et smut i Aarhus og lavet en guide til en weekend i byen med 13 anbefalelsesværdige punkter, der for overblikkets skyld også er plottet ind på et interaktivt kort.

Fredag skal man ifølge avisen en tur rundt i den Instagram-værdige regnbue på toppen af Aros. Man skal spise hos Restaurant Hærværk, hvor menuen er sæsonpræget og råvarerne hentes hos lokale leverandører. Og så skal man slutte aftenen med en fadøl hos Hantwerk, for ifølge avisen kan Aarhus noget med øl, og et smut forbi havnen, der er i rivende udvikling, kan man ikke komme udenom.

Annonce

Man skal begynde lørdagen i kaffens tegn hos Great Coffee i Klostergade, der ifølge New York Times lever op til sit navn. Lørdag bør man tage en tur på havnen for at besøge Dokk1, hvor avisen fremhæver indendørs og udendørs aktiviteter, som legepladser og udstillinger, men man skal også huske at nyde udsigten.

Den amerikanske avis kommer heller ikke uden om, at Aarhus har kokke i Michelinstjerne-klassen, og avisen anbefaler Wassim Hallals F-Høj. Her skal man smage Wassim Hallals smørrebrød, eller "smorrebrod", som der står i artiklen.

New York Times vil også have læserne et smut forbi møbelhuset Paustian, der holder til i den gamle østbanegård, hvor man ifølge avisen skal se klassisk dansk design, som for eksempel PH-lampen og Kaj Boyesens abe i teaktræ.

Også Godsbanen og Institut for (X) er på listen over steder, man skal besøge, og de kreative miljøer på området omkring Godsbanen, lever i den grad op til byens titel som kulturhovedstad, skriver New York Times, der blandt andet nævner plantecaféen.

Lørdag aften skal man spise og opleve "hygge" hos Vesterlauget Madbodega.

"Menuen består af en enkelt hovedret og en dessert, som skifter dagligt. Tilføj en lokal øl og din hyggelige aften er komplet," skriver New York Times.

Og så anbefaler avisen i øvrigt, at man slutter dagen af med en drink serveret i badekar i miniaturestørrelse hos Gedulgt.

Søndagen skal man først forbi Isbjerget og Aarhus Ø, drikke kaffe og spise hos La Cabra Coffee eller Aarhus Street Food, og så går turen ellers en smule mere ud i naturen til Moesgaard Museum, hvor selv bygninger efter ombygningen i 2014 er blevet en lige så stor attraktion som udstillingerne indenfor, skriver avisen.

Der er altså både kunst, kulturattraktioner og god mad på programmet en weekend i Aarhus, hvis man spørger New York Times-journalisten Ingrid K. Williams.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce