Annonce
Aarhus

New York Times tilbragte 36 timer i Aarhus: Her er hvad, avisen anbefaler

Hvad skal man lave, hvis man har 36 timer i Aarhus? New York Times har lavet en guide, hvor man starter på Aros og slutter på Moesgaard. I mellemtiden skal man både opleve "hygge" og spise "smorrebrod", som avisen kalder det. Fotos: Jens Thaysen, Kim Haugaard, Axel Schütt

New York Times-journalisten Ingrid K. Williams har været et smut i Aarhus og anbefaler, at man starter på Aros og slutter på Moesgaard. Indimellem skal man blandt andet opleve "hygge" og spise "smorrebrod".

AARHUS: Hvordan skal man bruge 36 timer i Aarhus? Det har New York Times et bud på.

Den amerikanske avis har været et smut i Aarhus og lavet en guide til en weekend i byen med 13 anbefalelsesværdige punkter, der for overblikkets skyld også er plottet ind på et interaktivt kort.

Fredag skal man ifølge avisen en tur rundt i den Instagram-værdige regnbue på toppen af Aros. Man skal spise hos Restaurant Hærværk, hvor menuen er sæsonpræget og råvarerne hentes hos lokale leverandører. Og så skal man slutte aftenen med en fadøl hos Hantwerk, for ifølge avisen kan Aarhus noget med øl, og et smut forbi havnen, der er i rivende udvikling, kan man ikke komme udenom.

Man skal begynde lørdagen i kaffens tegn hos Great Coffee i Klostergade, der ifølge New York Times lever op til sit navn. Lørdag bør man tage en tur på havnen for at besøge Dokk1, hvor avisen fremhæver indendørs og udendørs aktiviteter, som legepladser og udstillinger, men man skal også huske at nyde udsigten.

Den amerikanske avis kommer heller ikke uden om, at Aarhus har kokke i Michelinstjerne-klassen, og avisen anbefaler Wassim Hallals F-Høj. Her skal man smage Wassim Hallals smørrebrød, eller "smorrebrod", som der står i artiklen.

New York Times vil også have læserne et smut forbi møbelhuset Paustian, der holder til i den gamle østbanegård, hvor man ifølge avisen skal se klassisk dansk design, som for eksempel PH-lampen og Kaj Boyesens abe i teaktræ.

Også Godsbanen og Institut for (X) er på listen over steder, man skal besøge, og de kreative miljøer på området omkring Godsbanen, lever i den grad op til byens titel som kulturhovedstad, skriver New York Times, der blandt andet nævner plantecaféen.

Lørdag aften skal man spise og opleve "hygge" hos Vesterlauget Madbodega.

"Menuen består af en enkelt hovedret og en dessert, som skifter dagligt. Tilføj en lokal øl og din hyggelige aften er komplet," skriver New York Times.

Og så anbefaler avisen i øvrigt, at man slutter dagen af med en drink serveret i badekar i miniaturestørrelse hos Gedulgt.

Søndagen skal man først forbi Isbjerget og Aarhus Ø, drikke kaffe og spise hos La Cabra Coffee eller Aarhus Street Food, og så går turen ellers en smule mere ud i naturen til Moesgaard Museum, hvor selv bygninger efter ombygningen i 2014 er blevet en lige så stor attraktion som udstillingerne indenfor, skriver avisen.

Der er altså både kunst, kulturattraktioner og god mad på programmet en weekend i Aarhus, hvis man spørger New York Times-journalisten Ingrid K. Williams.

Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Stiftens analyse: Det er ikke mange AGF-spillere, der kan se sig selv i spejlet - holdet skal finde en decideret måltyv, hvis de vil tilbage til den sjove ende af tabellen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rikke-Marie skal scannes for alvorlig sygdom, men hospitalet har først tid i 2024: - Jeg troede ikke mine egne øjne

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Et af byens ældste spisesteder har kendt rigmand som erklæret stamkunde - det forstår man

Aarhus

Aarhus Pride lukker flere centrale gader: Få seneste nyt om trafik og politi

Debat

Vi sad med ryggen mod muren foran politikerne: Jeg er rystet over, hvordan det lokale demokrati fungerer

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Aarhus

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Aarhus For abonnenter

Rådmand afviste fællesråds repræsentant til møde om havneudvidelse: Det beklager han nu

Erhverv

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Annonce