Annonce
Østjylland

New York Times: Woodwards bog om Trump er som en tropisk storm

Tidligere pressechef for George W. Bush: Ikke en eneste gang har jeg troet på, at Woodward opfinder citater.

En ny afslørende bog om Donald Trump i Det Hvide Hus synes at bekræfte rapporter om, at den amerikanske leders temperament er lunefuldt og stærkt svingende.

Det kommer fra en journalist, som var med til at fremtvinge præsident Richard Nixons historiske tilbagetræden i 1974.

Bogen "Frygt: Trump i Det Hvide Hus" af Washington Post-journalisten Bob Woodward udkommer officielt om en uge. Men den har allerede skabt mange overskrifter i de amerikanske medier, og den lå tirsdag øverst på Amazons liste over bestsellers.

The New York Times skriver i en anmeldelse, at bogen har en enkelt hovedpointe: "USA's siddende præsident er en lystløgner".

- Jeg ville ønske, at der var mere kontekst, mere lidenskab og lidt ironi i bogen og en mere enkel historie. Woodward er også i en særlig position til at sammenligne Trump og Nixon. Men det er ikke hans mål, skriver anmelderen og tilføjer:

- Bogen "Frygt" er som en langsom tropisk storm - ikke en orkan. Man vender siderne, og Woodward underbygger og leverer, hvad han lovede i bogens titel.

I bogen bliver nuværende og tidligere medlemmer af Trumps stab citeret for, at de tvivler på præsidentens dømmekraft, og nogle omtaler ham som "idiot" og "løgner".

Andre hævder, at de har fjernet papirer fra præsidentens skrivebord for at forhindre ham i at trække USA ud af handelsaftaler.

Trump afviser bogens påstande, og han siger, at Woodward forsøger at føre offentligheden bag lyset.

Præsidenten fremhæver, at hans forsvarsminister, Jim Mattis, og hans stabschef Johns Kelly afviser at have fremsat de udtalelser, som de citeres for.

En stor del af bogen er baseret på kilder, som ikke bliver navngivet, og flere medlemmer af Trumps stab udtrykker forbavselse over, at mange fra præsidentens indercirkel skulle have afsløret pinlige historier om præsidenten over for Woodward.

Den tidligere pressechef for George W. Bush, Ari Fleischer, forsvarer Woodwards metoder i et tweet:

- Jeg har selv prøvet at være udsat for en Bob Woodward-bog. Der var citater, som jeg ikke kunne lide. Men aldrig - ikke en eneste gang - har jeg troet, at det var noget Woodward fandt på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

AGF

AGFs cheftræner efter 3-1-sejr i Midtjylland: - Jeg er sindssygt stolt

Annonce