Annonce
Syddjurs

Ni kænguruer stjålet i østjysk dyrepark

Blandt de ni stjålne kænguruer er en albino. Arkivfoto
Munkholm Zoo mistede ni af sine 10 kænguruer natten til lørdag, og beder nu offentligheden om hjælp.

SYDDJURS: Hjælp vi har fået stjålet vores kænguruer!

Sådan lyder et noget usædvanligt opslag fra Munkholm Zoo nær Balle i Syddjurs Kommune.

Den 25 år gamle og populære dyrepark med 400 dyr var natten til lørdag ude for et frækt tyveri.

"Vi har i nat fået stjålet 9 af vores 10 kænguruer - deriblandt vores albino," skriver Munkholm Zoos ejere, Annelise og Benny Johansen på dyreparkens Facebook-side.

"Er der nogen, der har set noget, en kassebil eller andet i nat, så sig endelig til - også hvis man får tilbudt kænguruer," fortætter efterlysningen.

Ejerne kan konstatere, at tyveriet er målrettet kænguruerne, og det må være udført af personer, som har en vis erfaring med at fange dem, da kænguruer ikke er det nemmeste dyr at fange.

Tyveriet er meldt til politiet, og familien Johansen appellerer inderligt til at man deler opslaget så de har en chance for at få deres dyr hjem igen.

Munkholm Zoo er Annelise og Benny Johansens livsværk. Efter 25 års drift satte de for to år siden dyreparken til salg, og parken venter stadig på at få en ny ejer. mellem 30 og 40 mulige købere har set på parklen, men i sidste ende er det ikke lykkedes at lande en handel. Mest fordi banker og realkreditinstitutter ikke vil låne penge til at finansiere køb af en turistattraktion i et udkantsområde.

Opdateres...

Annonce
Munkholm Zoo har i alt 10 kænguruer, men efter nattens indbrud i dyreparken er kun en tilbage. Arkivfoto: Munkholm Zoo

Her blev kænguroerne stjålet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

Annonce