Annonce
Aarhus

Ni mennesker om én plads: Jyllands-Posten vil spare på parkeringspladser

Jyllands-Posten vil gerne bygge nyt hovedsæde på Sydhavnen, men mener ikke der er behov for flere end 40 parkeringspladser.

Flere politikere er bekymrede over, at JP/Politikens Hus vil nøjes med 40 parkeringspladser til 350 ansatte på Sydhavnen.

AARHUS: Morgenavisen Jyllands-Posten vil til sit nye hovedsæde på Sydhavnen gerne nøjes med at anlægge det halve antal parkeringspladser af, hvad kommunen normalt kræver i sin parkeringsnorm.

Mediehuset har derfor anmodet kommunen om kun at skulle anlægge 35-40 parkeringspladser til de 350 ansatte, der skal flytte på havnen, men det var flere politikere skeptiske over for, da lokalplan 1067 for området onsdag blev behandlet i byrådet.

Lokalplanen vil muliggøre en udvidelse af Filmbyen og at JP/Politikens Hus kan anlægge et nyt hovedsæde til Jyllands-Posten.

Mediehuset har forklaret kommunen, at det er en arbejdsplads, der er aktiv i næsten dobbelt så mange af døgnets timer som traditionelle virksomheder. Ledelsen har fortalt kommunen, at medarbejderne har skiftende arbejdstider, og at man derfor har brug for færre parkeringspladser til de 350 ansatte. Ledelsen forventer, at de ansatte i øget grad vil benytte kollektiv transport til og fra det nye domicil, så man kun har brug for 35-40 pladser.

Medarbejdere protesterer

Teknik og Miljø er villig til at dispensere fra parkeringskravet. Det harmonerer med den nye mobilitetsplan for midtbyen, og området ligger i gåafstand til Aarhus H, busser og letbane. Desuden er der gode cykelforbindelser.

Men dispensationen fra parkeringsnormen er medarbejdere fra Jyllands-Postens Faglige Gruppe langt fra tilfreds med.

De skriver i et brev til kommunen, at der på en normal dag er 90-100 biler på det nuværende domicil i Viby frem til kl. 17. Desuden oplyser de, at ledelsen i JP/Politikens Hus har tilkendegivet, at det primært er af økonomiske årsager, at man ønsker at minimere antallet af p-pladser. Medarbejderne ser derfor ingen objektiv begrundelse for at afvige fra det normale parkeringskrav.

Annonce

Byrådet lytter

Og den udtalelse var blevet læst af byrådet. Louise Lindskrog (S) sendte sagen til debat i teknisk udvalg netop for at se på parkeringskravet. Og Heidi Bank (V) var enig i, at sagen skal drøftes nærmere.

- Vi mener det er problematisk, at den tidligere rådmand Kristian Würtz har skåret ned på parkeringskravet. Vi ser i forvejen borgere kredse rundt i midtbyen efter parkeringspladser, pegede Heidi Bank på.

Jan Ravn Christensen (SF) var derimod godt tilfreds med de færre parkeringspladser.

- Mig bekendt er det ikke rådmanden, der har vedtaget færre pladser. Det er JP/Politikens Hus, der har bedt om færre pladser. I øvrigt skal vi ikke plastre byen til med p-pladser.

Knud N. Mathiesen (DF) lytter også til medarbejderne:

- Medarbejderne på JP har netop redegjort for et behov for 100 p-pladser. Så det er en fejl at reducere parkeringsnormen ved Jyllands-Postens byggeri.

Rabih Azad-Ahmad (R) støttede derimod lokalplanen, som han hæfter sig ved vil skabe et rigtigt godt miljø på Sydhavnen med flere arbejdspladser.

Marc Perera Christensen (K) mente, at parkeringsbehovet var en sag mellem ledelsen og medarbejderne på JP, mens den nye rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V), var glad for, at Socialdemokraterne sendte sagen i teknisk udvalg for at se nærmere på parkeringsproblematikken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Ny aflysning: Corona-epidemien spænder igen ben for kæmpe fællesfest

Aarhus

Krig om titler på rådhuset: Hvem har patent på at være byrådssekretær?

Aarhus For abonnenter

Slut med smalle cykelstier på Frederiks Allé: Kommunen vil forbedre sikkerheden for cyklister

Annonce