Annonce
Udland

Ni personer er fundet i live i lastbil på engelsk motorvej

Ben Stansall/Ritzau Scanpix

Få timer efter fundet af en lastbil med 39 lig er en anden lastbil med ni personer blevet stoppet i England.

Politiet i området Kent i det sydøstlige England har onsdag eftermiddag stoppet en lastbil, hvori der befandt sig ni personer.

Det skriver det britiske medie Sky News.

Lastbilen kørte på M20-motorvejen, der går fra den sydøstengelske kyst til udkanten af London. Lastbilen blev stoppet ved byen Ashford, der ligger knap 25 kilometer fra togtunnelen, der forbinder England og Frankrig.

Det lokale politi fik et opkald om lastbilen klokken 15.40 onsdag eftermiddag.

Den var på vej mod London, da den blev stoppet.

- Ni personer bliver nu undersøgt for en sikkerheds skyld af sydøstkystens beredskabstjeneste, inden de bliver overdraget til indenrigsministeriets immigrationsfolk, siger en talsmand for politiet i Kent.

Kent grænser op til området Essex. Her fandt politiet onsdag 39 lig i en lastbil. Det har sat gang i en stor drabsefterforskning.

I et tweet fra politiet i Essex hedder det, at "menneskesmugling er en modbydelig og farlig beskæftigelse. Dette er en stor efterforskning".

Lastbilen er blevet flyttet, men ligene befinder sig fortsat i den. De er onsdag aften fortsat ved at blive identificeret.

- Den her tragedie understreger faren ved at grupper smugler mennesker på lastbiler, siger Richard Burnett, der er direktør ved det engelske vejtransportforbund, Road Haulage Association, til Sky News.

Den 25-årige chauffør, der kørte lastbilen, er anholdt. Han er fra Nordirland, skriver The Sun. Han er mistænkt for drab.

/ritzau/

Annonce
Sky News'' nyhed om fundet af ni personer i en lastbil
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) går i glemmebogen som kæmpe succes

Alt imens de nye, store FGU-institutioner (FGU = Forberedende Grund Uddannelse) kæmper for at finde fodfæste, viser det sig, at forløberen, Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU), har været en stor succes (https://www.uvm.dk/aktuelt/nyheder/uvm/2019/sep/190927-syv-ud-af-ti-unge-kommer-godt-videre-efter-kombineret-ungdomsuddannelse). FGU-institutionerne er opbygget som meget store institutioner (Aarhus ca. 700 elever) og skal løse opgaven med at hjælpe unge uden forudsætninger for at gennemføre en anden ungdomsuddannelse. KUU havde samme målsætning, men uddannelsen var baseret på institutionssamarbejder og dermed mindre pædagogiske miljøer med plads til individuelle forskelle. I Aarhus havde vi gennem pilotforsøg gjort positive erfaringer, med at forskellige mindre institutioner (bl.a. produktionsskoler og daghøjskoler) arbejdede sammen i respekt for indbyrdes forskelligheder og med plads til forskelligheden i målgruppen. Det førte naturligt frem til et forbilledligt samarbejde omkring den KUU, der nu viser sig at have været en stor succes, og hvor syv ud af ti unge er kommet godt videre. Lovgivningsprocessen bagved KUU var desværre præget af politisk uenighed, så opbakningen var ikke bred. Derfor blev KUU-lovgivningen tidsbestemt med udløb i 2021. Lovgiverne på Christiansborg købte sig tid til at blive enige om en løsning på den udfordring, man vidste var der. Resultatet blev FGU, en stor og samlende lovgivning med bred opbakning, hvilket naturligvis er positivt og helt nødvendigt. Desværre levner FGU-loven umiddelbart ikke plads til undervisningssamarbejder med mindre, selvstændige institutioner (f.eks. daghøjskoler), der dermed afskæres fra at bidrage med massiv erfaring og kompetencer, der nu ses dokumenteret gennem den succes, som KUU har været. Politiske ønsker om indflydelse og styrbarhed gik forud for hensynet til den sårbare målgruppe; systemkrav trumfer menneskehensyn og sund fornuft. Alt imens vi slikker sårene og kæmper for at holde os på benene, efter at have investeret massivt i at gøre det godt til gavn for målgruppen, ønsker vi FGU-institutionerne held og lykke med at løse opgaven. Men vi savner en forklaring på, hvorfor eksempelvis daghøjskolerne i Aarhus, der nu gennem fem år har bidraget massivt til en sjælden set succes på uddannelsesområdet, atter skal kæmpe for overlevelse efter at have spillet rollen som nyttige idioter. Når det så viser sig, hvor FGU oplever problemer, er vi naturligvis klar til at indgå i samarbejder, til glæde for de mange, der ikke lige er skabt til at trives på kæmpe institutioner.

Aarhus

26-årig dansker var i virkeligheden 45-årig inder: Falsk tandlægepatient afsløret af sit eget tandsæt

Annonce