Annonce
forside

Nick er forsvundet på femte døgn: Alt bliver endevendt

Kathrine Lind og veninden Lærke Henriksen var grundige, da de torsdag eftermiddag deltog i eftersøgning af den forsvundne 24-årige Nick Langkjær Hansen. Foto: Grith Jørgensen

Familie og venner var med torsdag eftermiddag, da organisationen Missing People for tredje gang stod bag en eftersøgning af den savnede 24-årige Nick Langkjær Hansen.

AARHUS: Han har ikke gjort megen væsen af sig. Gået stille rundt. Hilst på de andre i familien. Men ellers ikke sagt så meget. Kort før godt 89 frivillige bliver sendt på gaden, beder han dog om at få ordet. Manden er far til den 24-årige, savnede Nick Langkjær Hansen.

- Jeg vil bare sige, at jeg er dybt taknemmelig for, at så mange mennesker er kommet for at hjælpe, siger han med klar røst.

Ingen i familien ønskede at tale med pressen.

Stedet er baren Hekkenfeldt i Skolegade; et af de sidste steder Nick Langkjær Hansen er set.

Torsdag var stedet proppet. Men det var ikke blondetoppe og de helt rigtige T-shirts, der prægede billedet. Derimod er det formentligt første gang, baren har været invaderet af en mindre hær af tophuer, halstørklæder og gule refleksveste.

På Facebook havde organisationen Missing People trommet sammen til eftersøgning af den 24-årige Nick Langkjær Hansen, der har været forsvundet siden natten til søndag. Han havde været i byen i Aarhus og dukkede aldrig op hos den ven, han havde aftalt at sove hos.

Kathrine Lind og Lærke Henriksen læser begge til socialrådgiver. Ingen af dem kender den forsvundne Nick Langkjær Hansen. Foto: Grith Jørgensen
Opgaven var ikke lige velduftende hver gang, kunne Lærke Henriksen konstatere. Foto: Grith Jørgensen

Blandt de 89 mennesker, der er mødt op, er 22-årige Kathrine Lind og veninden 21-årige Lærke Henriksen. Sammen med den 26-årige Aske, der ikke ønsker sit efternavn nævnt, er de sendt ud i Skolegade, Mejlgade og Graven for at lede efter Nick Langkjær Hansen. Ingen af dem kender den forsvundne mand.

- Jeg tænker bare, tænk hvis det var en selv eller en man kender, så vil man da blive glad for at andre gider at hjælpe med at lede, siger Kathrine Lind.

De tre unge er blevet instrueret i at kigge i containere, opgange og kælderskakter. Er der låst, skal de ringe på og forklare de kommer fra Missing People og spørge, om de må få lov at kigge.

Aske går på samme skole som den forsvundne Nick Langkjær Hansen. Men ikke i samme klasse og han kender ham heller ikke.

- Jeg har før været med til at søge efter forsvundne personer. Blandt andet ham den lille Holger, der forsvandt under en skovtur. Jeg tænker bare, klarhed er bedre end ingenting, fortæller Aske.

Kathrine Lind og Lærke Henriksen læser begge til socialrådgiver. Ingen af dem kender den forsvundne Nick Langkjær Hansen. Foto: Grith Jørgensen
De frivillige blev instrueret i at åbne alle døre ved kælderskakte i deres søgen efter den savnede Nick Langkjær Hansen. Foto: Grith Jørgensen

De tre unge går troligt ind i hver en port, de kommer forbi. Kigger sig grundigt omkring. Løfter på alle låg og åbner alle døre for at se om der skulle være spor efter Nick Langkjær Hansen.

Inden de forlod Hekkenfeldt, holdt Missing Peoples leder Vivian Winther Eriksen en grundig intro. Hvad gør man, hvis man finder noget? Og hvad gør man, hvis man finder Nick Langkjær Hansen? Død eller levende.

- Jeg er nødt til at sige det. Hvis I finder den savnede, og han er død, så trækker I jer og vender ryggen til. I skal ringe 112 og så skal I blive sammen. Og så skal I på skadestuen for at tjekkes, om I er okay, forklarer Vivian Winther Eriksen.

Der er bumstille i lokalet. Adskillige pårørende er også til stede, og da Vivian Winther Eriksen kommer ind på muligheden for, at man finder Nick Langkjær Hansen død, bliver hendes formaninger kun brudt af en stille hulken fra en af de pårørende. Pludselig rammer virkeligheden.

- Jeg havde informeret de pårørende om, at jeg var nødt til at komme ind på det. Ellers kan jeg ikke klæde søgerne godt nok på til opgaven, fortæller Vivian Winther Eriksen.

Annonce
De frivillige blev instrueret i at åbne alle døre ved kælderskakte i deres søgen efter den savnede Nick Langkjær Hansen. Foto: Grith Jørgensen

Hun refererer konsekvent til Nick Langkjær Hansen som "den savnede" eller "en person".

- Det er for at skåne de pårørende. Det er hårdt nok for dem, som det er, forklarer Vivian Winther Eriksen.

De mange frivillige begyndte eftersøgningen 14.30 torsdag eftermiddag. Kl. 17 var alle tilbage.

Uden at have fundet Nick Langkjær Hansen.

Annonce
Byudvikling For abonnenter

Kommunen takker nej til milliongave fra bygherre: Tvivl om juraen nulstiller aftale

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Stak ekskone ned foran søn og datter, men forsvarer afviser manddrab: - Min klient aner ikke, hvad der gik af ham

Aarhus For abonnenter

Bag om myten: Er Botanisk Have en voldtægtsmagnet som kvinder bør undgå om natten?

Byudvikling

Der har længe været kaos: Nu lukker stærkt trafikeret vej i fire dage

Kultur

Varm luft holder Northsides nye vartegn i luften

Kristian bor i en campingvogn og vender hver en krone, mens han uddanner sig på ny: - Vi har brug for at se på, hvordan det ikke er urealistisk for voksne at lave et sporskifte

Byudvikling

Efter massiv kritik af havneudvidelse: Nu inddrages kritikerne

AGF For abonnenter

David Nielsen fyldte mere på gangene i AGF, end de fleste lige aner - og derfor bliver hverdagen med en ny cheftræner også en helt anden nu for klubben, spillerne og fansene

Alarm 112

Mand fra Vejle nægter kokain-leverancer til Aarhus: Anden mand har fået syv års fængsel i sagen

Aarhus

Ni spørgsmål til viruseksperten om abekopper: Alle over 46 år kan tage det helt roligt

- Historisk selvmål af Putin: Eksperter gør status på tre måneders krig i Europa med ukrainsk lykke på slagmarken

Aarhus

Cocktailnørder vil skabe en stemning af 1920erne i Skolegade: Bar bliver fyldt med velour, farverigt tapet og svedige beats

Aarhus For abonnenter

Klubhus på Tangkrogen har været tre år undervejs: Forening har millionerne klar, men byggetilladelsen trækker ud

Debat

Sæsonen er slut: Er det bare mig, eller bliver der truffet virkelig mange dårlige sportslige beslutninger i AGF?

Annonce